De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

CZ: sociaal plan

07 september 2021

Een krappe meerderheid van de leden van De Unie heeft ingestemd met het nieuwe sociaal plan van CZ. Omdat de leden van de andere vakorganisaties ook in meerderheid akkoord zijn gegaan, is het sociaal plan nu een feit.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Ik, belangenbehartiger Inge de Vries, heb de uitslag van de ledenraadpleging doorgegeven aan CZ. In mijn bericht aan de werkgever heb ik benadrukt dat hoewel een meerderheid van de leden akkoord is gegaan, we ook moeten constateren dat het draagvlak voor dit sociaal plan – in ieder geval onder onze leden –  beperkt is.

Ik heb CZ gevraagd om nader overleg omdat ik graag mee wil werken aan het vergroten van de tevredenheid en het verbeteren van het vertrouwen van medewerkers in de organisatie van CZ. Het doel van dit overleg is niet om een hogere beëindigingsvergoeding tot stand te brengen. Nu bij alle vakorganisaties de leden in principeakkoord zijn gegaan, heeft CZ geen redenen om het sociaal plan te verbeteren.

Contact

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan contact met mij op. Je kunt mij bereiken door een e-mail te sturen naar: inge.de.vries@unie.nl.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Zorgverzekeraars: Update

In dit bericht informeren wij  je over de cao-onderhandelingen, pensioenoverleg, sectoroverleg en de landelijke stand van zaken over diversiteit en…

Word gratis lid