De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

CZ: Akkoord over sociaal plan

 

Op 9 juli 2021 heeft De Unie een onderhandelingsresultaat bereikt met CZ over een nieuw sociaal plan. De onderhandelingen hebben een behoorlijke tijd geduurd. We hebben met name lang gediscussieerd over de beëindigingsvergoeding.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

De Unie wilde vasthouden aan de formulering van de beëindigingsvergoeding zoals deze in 2019 is vastgesteld. Dit was voor CZ niet acceptabel. Wij zijn er wel in geslaagd om een lange looptijd van vier jaar af te spreken.

Stemming

Het onderhandelingsresultaat wordt eerst aan de leden voorgelegd. De leden bepalen immers of het sociaal plan daadwerkelijk tot stand komt.

Partijen hebben nog enige tijd nodig om de tekst van het onderhandelingsakkoord vast te stellen. Als de tekst gereed is, ontvang je van De Unie een bericht met daarin het onderhandelingsakkoord en een stemformulier. We nemen dan een ruime stemtermijn in acht omdat de komende weken veel leden hun vakantie zullen opnemen.

Contact

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan contact met mij op. Je kunt mij bereiken door een e-mail te sturen naar: inge.de.vries@unie.nl.

 

Afdrukken