De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Corona-uitkering voor flexwerkers

De coronacrisis heeft veel impact op verschillende bedrijven en branches. De detailhandel en horeca worden misschien wel het hardst getroffen – net de sectoren waar veel flexwerkers werken. Voor flexwerkers die door de coronacrisis geen werk meer hebben en niet in aanmerking komen voor een WW-uitkering, heeft het kabinet een corona-uitkering aangekondigd.

Hoogte van de uitkering

Flexwerkers die hun baan hebben verloren door de coronacrisis, moeten in eerste instantie een WW-uitkering aanvragen. Maar komen ze daar niet voor in aanmerking? Dan kunnen ze drie maanden een corona-uitkering krijgen van € 550,- per maand. In totaal bedraagt de ondersteuning dus € 1.650,-.

Uitkering aanvragen

Om aanspraak te maken op de uitkering, moeten flexwerkers wel voldoen aan het zogenaamde ‘drempelbedrag’: je moet kunnen aantonen dat je in februari minstens € 400 hebt verdiend. Kun je dat? Dan kun je de uitkering vermoedelijk vanaf 22 juni aanvragen bij het UWV.

Meer weten

Heb je vragen over de coronacrisis, de steunmaatregelen van de overheid of dit artikel? Stel ze gerust aan onze betrokken experts. Ons Service Center is elke werkdag bereikbaar van 8.00 tot 18.00 uur via sc@unie.nl en 0345 851 963.