De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

CBR: Zomertijd, even lekker de cao lezen

 

Even een korte update over jouw cao met twee punten; een nieuwe tekst en de voorbereiding voor de volgende cao.

 

Oude of nieuwe cao-tekst, welke tekst is er nu van toepassing?

Naar aanleiding van afspraken bij de vorige cao, hebben we heel veel tijd en energie gestoken in een nieuwe cao-tekst. Deze teksten zouden duidelijker en eenvoudiger moeten worden. Het is echter wel monnikenwerk geweest. Inmiddels hebben we een nieuwe cao-tekst geproduceerd met z’n allen. Deze staat nu op het intranet. Er zou inhoudelijk niets gewijzigd moeten zijn. Het is de bedoeling dat de nieuwe tekst vanaf nu van toepassing is. Toch kan het zijn dat er nu zaken in staan die anders opgeschreven staan dan bedoeld waren in de oude tekst. Laat het mij weten als het niet duidelijk is. We hebben namelijk afgesproken dat de oude tekst uiteindelijk leidend zal blijven tot we weer een nieuwe cao afspreken. Eventuele op- en aanmerkingen kunnen we hier in meenemen.

Hoe gaat het met de nieuwe cao?

De cao loopt eind dit jaar af. Het zou mooi zijn als we voor die tijd een nieuwe cao met het CBR af kunnen spreken. Welke en of er veranderingen in de cao gaan komen, gaan we eerst in de kadergroep bespreken op 25 september 2019. Daarna gaan we een concept voorstellenbrief maken en met de Unie-leden delen. De leden van De Unie kunnen daar dan op reageren. Daarna zullen we de formele cao-voorstellenbrief maken en naar het CBR sturen. Begin oktober 2019 willen we starten met de onderhandelingen voor de cao. We houden de Unie-leden hiervan op de hoogte.

Zomerperiode

Rest mij nu niets anders dan iedereen een hele mooie zomerperiode te wensen. Geniet er vooral van. Dan gaan wij na de zomer aan de slag om de arbeidsvreugde (nog) verder te vergroten door een goede cao af te sluiten.

Contact

Vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar de belangenbehartiger gerard.van.der.lit@unie.nl.