De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

CBR: toeslag werken op feestdagen

04 mei 2021

We hebben begrepen dat er aan je gevraagd wordt om vrijwillig op 5 mei en Hemelvaartsdag over te werken tegen een vergoeding van 150%. We begrijpen de noodzaak om over te werken. En we hebben er ook geen probleem mee als dit op vrijwillige basis gebeurt. Als cao-partij hebben we wel problemen met de verlaging van de vergoeding. In de cao staat 200% en je krijgt maar 150%. Dit kan en mag niet. Dit is namelijk in strijd met de wet op de cao. Zelfs als het vrijwillig is. Werken tegen een lagere vergoeding kan alleen als hierover afspraken in de cao zijn gemaakt.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

De Unie heeft, mede namens FNV, hierover telefonisch overleg gevoerd met de directie van CBR. Allereerst om aan te geven dat het uitkeren van een lagere vergoeding dan afgesproken in de cao niet mag en om aan te geven dat als CBR dit wenst de cao aangepast moet worden. Vakbonden hebben dan natuurlijk ook een wensenlijstje, waaronder natuurlijk een loonsverhoging. We hebben de directie hier een brief over gestuurd. Deze kan je hier lezen.

De directie heeft aangegeven dat ze inmiddels bezig zijn met de voorbereidingen om met ons tot een nieuwe cao te komen. Dat is een goed bericht. We wachten inmiddels al lang genoeg op een nieuwe cao.

Hoe de nieuwe cao eruit gaat zien staat nog helemaal open. Binnenkort zal er een informatief gesprek tussen partijen gepland worden. We komen dan snel er bij je op terug om jouw input voor de nieuwe cao te vragen.

Hoe het nu verder gaat met de toeslagen voor 5 mei en Hemelvaartsdag staat nog open. We hebben het CBR via een brief laten weten dat ze, bij het betalen van een lagere toeslag dan afgesproken in de cao, in overtreding zijn. Wat De Unie en FNV betreft houden we dus gewoon vast aan de toeslag van 200%. Als hier meer duidelijkheid over komt laten we je het weten.

Als je vragen of opmerkingen hebt, dan kan je me mailen via gerard.van.der.lit@unie.nl of via Whatsapp 06-5252 2010.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Word gratis lid