De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

CBR: Eindelijk een onderhandelingsresultaat cao

01 maart 2022

We hebben een onderhandelingsresultaat bereikt met het CBR over jouw cao. Voor alle generaties en afdelingen zijn positieve afspraken gemaakt. Deze cao loopt tot en met 30 juni 2023. Op hoofdpunten zijn de volgende afspraken gemaakt die we verderop nader toelichten.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Er zit een loonsverhoging van 5% structureel en een éénmalige uitkering van 3,95% in. Daarnaast hebben we goede afspraken kunnen maken over de driemaandsuitkering, een 80-90-100-regeling, de RVU-regeling, een thuiswerkvergoeding, afspraken over het dagvenster en goede afspraken voor de flexkrachten. Daarbij zijn vrijwel alle verslechteringsvoorstellen van het CBR van tafel gehaald. Het totale akkoord is uitgebreid met de kadergroep besproken. Alles afwegende leggen we het akkoord met een positief advies aan je voor. Alle afspraken en de toelichting kun je hier lezen.

Proces

Het vorige akkoord in 2020 kreeg geen goedkeuring van de leden en vervolgens kwam corona. Medio 2021 zijn we informeel met het CBR in gesprek gegaan voor een nieuwe cao. Geen verslechteringen en een fatsoenlijke loonsverhoging was onze insteek. Het CBR wilde toch een aantal verslechteringen doorvoeren. Wel is er afgesproken dat de eenmalige uitkering van € 400,- in 2021 verrekend mocht worden met de nieuw af te sluiten cao. Uiteindelijk hebben we de onderhandelingen formeel opgestart, waar je van op de hoogte bent. Het werden stevige gesprekken waarbij we vast hebben gehouden aan onze uitgangspunten. Het liep zo hoog op dat de directie tijdens het overleg al zijn jas aangetrokken had. Uiteindelijk hebben we de directie aan tafel kunnen houden, zonder in te boeten op onze uitgangspunten en zijn we tot een onderhandelingsresultaat gekomen. Geen principeakkoord, daarvoor is de loonsverhoging net te mager, maar gezien alle omstandigheden waarin het CBR verkeert voldoende om het met een positief advies aan je voor te leggen. Zeker ook omdat dit een akkoord is waar alle generaties en iedere afdeling binnen het CBR een plus krijgt. Onderstaand op hoofdlijnen een toelichting op het proces en het akkoord.

Loon en looptijd

De looptijd is 42 maanden geworden om te voorkomen dat er een cao-loos tijdperk is. Het is altijd lastig om een terugliggende periode te compenseren. Voor de periode tot nu is er een éénmalige uitkering afgesproken van 3,95%. De € 400,- zit hier wel in. Om ervoor te zorgen dat iedereen die 3,95% krijgt wordt die € 400,- procentueel omgerekend. De structurele loonsverhoging van totaal 5% wordt op de volgende momenten in je salaris verwerkt;

  • 1 mei 2022: 1,5%
  • 1 oktober 2022: 2%
  • 1 mei 2023: 1,5%

Al deze verhogingen en uitkeringen gelden ook voor de uitzendkrachten.

Driemaandsuitkering

Per 1 mei 2022 wordt de driemaandsuitkering ineens afgekocht. Als je recht zou hebben op deze uitkering word je volledig gecompenseerd. Het bedrag dat je nu ineens krijgt kan je in de rekentool op het intranet direct berekenen. Er wordt niets afgerond, je krijgt gewoon waar je recht op hebt. Daarvoor wordt wel 1,5% van de loonsverhoging gebruikt. Hier hebben we lang en indringend met elkaar over gesproken en hoe dit berekend zou moeten worden. Voor de één ligt de AOW-datum vroeger dan voor de ander. Het omslagpunt ligt ongeveer op 56-jarige leeftijd. Er zijn verschillende manieren om hiernaar te kijken, maar het grote voordeel is dat je het bedrag nu ineens krijgt en je helemaal zelf mag weten wat je met dat geld gaat doen. Voor zowel de jongeren (56 min) als de ouderen is dit een plus. Overigens kan je de uitkering tot en met 30 april 2022 nog steeds omzetten in verlof als je daar een grotere waarde aan toekent. Kijk hier voor de toelichting en op het intranet van het CBR voor de rekentool om te zien wat het voor jou betekent.

Vitaliteitsregelingen

Als je vier jaar voor je AOW-leeftijd zit mag je per direct gebruik maken van een 80-90-100-regeling. 80% werken, 90% salaris en 100% pensioenopbouw. De bestaande regelingen komen hiermee te vervallen per eind van dit jaar. Als je nu 64 of ouder bent kan je nog wel deelnemen aan de huidige regelingen uit de cao. Je ATV-dagen komen hiermee wel te vervallen.

Ook kun je gebruik gaan maken van de RVU-regeling. Hiermee kun je direct stoppen met werken en een maandelijkse uitkering krijgen ter hoogte van de AOW alleenstaande. Zie voor nadere voorwaarden het akkoord en toelichting.

Thuiswerkvergoeding en Reiskosten

Voor kantoormedewerkers vervalt met ingang van 1 mei 2022 de vaste reiskostenvergoeding en wordt het een vergoeding per kilometer. Deze wordt verhoogd van gemiddeld € 0,11 naar € 0,19 per kilometer. Voor diegene die thuiswerken komt er per 1 mei een vergoeding van € 2,- per thuis gewerkte dag. Kijk hier voor de toelichting.

Dagspiegel

Er komt een pilot voor de verruiming van het dagvenster voor met name de medewerkers Klantenservice en Theorie, maar uitdrukkelijk niet voor examinatoren en DPR. Het deelnemen aan deze pilot is voor iedereen geheel op vrijwillige basis. Wil je op je normale tijden blijven werken, geen probleem dat mag. Voor diegene die wat meer flexibiliteit willen in de werkuren is het mogelijk dit van maandag tot en met vrijdag tussen 07.30 en 21.00 uur en op zaterdag tussen 09.00 en 17.00 uur. Als je dagen door de week in de verschoven uren-regeling werkt krijg je een toeslag van 15% op de uren van 17.30-21.00 uur en op zaterdag 50%. Kijk hier voor alle details. Om te voorkomen dat er toch “zachte dwang” ontstaat om op andere tijden te werken dan jij zou willen is er een begeleidingscommissie ingericht om dit te melden. Deze commissie, waar ook vakbonden zitting in hebben brengt dan een dwingend advies waar iedereen zich aan te houden heeft. De pilot stopt op 30 juni 2023. Als het CBR deze dan wil verlengen, moeten ze hier weer met ons afspraken over maken in die nieuwe cao anders stopt het.

Flexkrachten

We hebben afgesproken dat er meer aandacht voor de flexwerker binnen het CBR gaat komen. Ze werken net als de gewone medewerker en moeten wat ons betreft ook zo behandeld worden. Er is afgesproken dat gedurende de looptijd van de cao minimaal 25 fte aan flexkrachten een vast dienstverband gaan krijgen. Verder gaan we ieder kwartaal met elkaar in gesprek over hoe het gaat als voorbereiding op afspraken in de volgende cao.

Max. 200 uur overwerktoeslag

Er is een regeling voor een extra toeslag voor examinatoren als je meer dan 200 overuren gemaakt hebt. Overwerken met mate is prima, maar zo veel overuren maken is gewoon niet goed voor je als mens en dit willen we dus niet enthousiasmeren. Deze regeling stopt dan ook per direct. De 50% overwerkvergoeding blijft uiteraard wel bestaan.

Stemmen tot en met 17 maart

De leden hebben een uitnodiging ontvangen om te stemmen. Lees alle stukken aandachtig door en breng je stem uit. Jouw stem als vakbondslid is belangrijk en waardevol. Dit kan tot en met 17 maart overigens ook als je voor bent. De vorige keer kregen we de opmerking “Als ik niet tegen stem ben ik toch gewoon voor”. Helaas werkt het zo niet. Dus voor of tegen, breng je stem uit. Iedere stem telt.

Als je vragen of opmerkingen hebt, dan kan je de belangenbehartiger Gerard van der Lit,  mailen via gerard.van.der.lit@unie.nl of via Whatsapp 06-5252 2010.

 

Afdrukken

Gerelateerde berichten

Word gratis lid