De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Cao-overleg VGZ 7 april 2021

31 maart 2021

Op woensdag 7 april start De Unie het cao-overleg bij VGZ. Dit overleg begint met onze voorstellenbrief. In deze nieuwsbrief geef ik aan wat de leden van De Unie willen bereiken in de cao-onderhandelingen. Hieronder kun je het concept voor de voorstellenbrief lezen. Ik ben benieuwd naar jouw mening hierover.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Concept voorstellenbrief De Unie Cao-VGZ

Financieel

  • Een structurele salarisverhoging van 3%.
  • In de cao nemen we de thuiswerkvergoeding op. VGZ betaalt tijdelijk een vergoeding van € 75,- per maand. Het bedrag betreft de situatie dat medewerkers volledig thuiswerken. De Unie stelt voor deze vergoeding ook voor de toekomst in de cao vast te leggen voor medewerkers die volledig thuiswerken.

In een hybride werkvorm, waarbij je deels thuis en deels op kantoor werkt, willen wij een pro rata vergoeding overeenkomen.

Werk-privé balans

De afgelopen maanden hebben de medewerkers van VGZ laten zien dat zij hun werkzaamheden van huis uit op een goede en verantwoorde manier kunnen uitvoeren. De Unie stelt voor in de cao vast te leggen dat VGZ in de toekomst hybride werken zal continueren. De leden hechten aan de mogelijkheid om hun werkzaamheden vanuit huis te kunnen blijven doen. De leden hechten er ook aan om weer samen met collega’s te kunnen werken. Wij bepleiten om medewerkers zelf, al dan niet gezamenlijk met collega’s in zelforganiserende teams hierin keuzes te laten maken.

Gezonde werkomstandigheden

  • De werkdruk van veel medewerkers is erg hoog. In de situatie van het thuiswerken dreigt hier onvoldoende aandacht voor te zijn. De Unie stelt voor om het instrument van de werkdruktemeter in te zetten. Met dit instrument kan per team de werkdruk gemeten worden, de vergelijking met andere teams zorgt voor objectivering van de meetresultaten.
  • De inrichting van de thuiswerkplek moet voldoen aan Arbotechnische standaarden. De Unie stelt voor om medewerkers hiervoor een jaarlijks budget te verstrekken.

Werkzekerheid

Voor medewerkers is het belangrijk dat zij zich kunnen blijven ontwikkelen. De werkzaamheden bij VGZ blijven wijzigen, al dan niet als gevolg van reorganisaties. In de Cao-VGZ zijn verschillende instrumenten opgenomen die medewerkers helpen zich tijdig voor te bereiden op een carrière elders of in een andere functie binnen VGZ. De beste garantie op werkzekerheid voor medewerkers is dat zij zich kunnen kwalificeren voor functies bij VGZ. De Unie heeft bij andere bedrijven ervaren dat het voor medewerkers belangrijk is dat zij goed geïnformeerd zijn over de ontwikkelingen bij VGZ, wat zijn de banen van de toekomst? Danwel dat zij goede informatie hebben over kansrijke sectoren. De Unie wil samen met VGZ onderzoeken hoe medewerkers van VGZ hierover de juiste informatie kunnen krijgen.

Zelf keuzes maken

De Unie zet in op individuele keuzevrijheid van werknemers. In de cao maken we afspraken over de benefits de arbeidsvoorwaardelijke ruimte, maar de werknemer stelt zijn eigen pakket samen. Je kunt zelf keuzes maken over de momenten waarop budgetten beschikbaar komen.

VGZ kent al verschillende keuzemogelijkheden voor medewerkers. Zo heb je een persoonlijk keuzebudget en VGZ biedt enige flexibiliteit om je arbeidsduur tijdelijk aan te passen. In deze cao-onderhandelingen wil De Unie dit uitgangspunt tot een belangrijk speerpunt maken.

Je Inzetbaarheid is een belangrijke arbeidsvoorwaarde bij VGZ. Je kunt gebruik maken van opleidingen die VGZ aanbiedt via het ontwikkelplatform Zelf aan zet. De Unie wil afspreken dat medewerkers ook gebruik kunnen maken van initiatieven van buiten VGZ.

Je Vitaliteit is het hoofdstuk waarin VGZ ook je arbeidsduur regelt. De Unie wil medewerkers faciliteren om verlof te sparen, bijvoorbeeld door tijdelijk extra uren per maand te werken voor spaarverlof.

Ook als het gaat om de zeggenschap over wanneer en waar je werkt, willen we de keuze zoveel mogelijk bij de werknemer leggen.

Pensioen

De Unie vindt het belangrijk dat werknemers betrokken worden bij de besluitvorming over de pensioenregeling. Door het pensioenakkoord is een ingrijpende wijziging van de pensioenregeling noodzakelijk. De Unie wil daarom afspraken maken over gezamenlijke voorlichting aan de VGZ-medewerkers en een inspraakprocedure overeenkomen.

Vragen?

Heb je een vraag? Stel deze aan Inge de Vries via e-mail: inge.de.vries@unie.nl.

 

[print_link]

 

Gerelateerde berichten

VGZ: Een nieuwe cao

In de afgelopen periode hebben leden kunnen stemmen voor een nieuwe cao. Een overgrote meerderheid heeft ingestemd. Ook de leden…

Word gratis lid