De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Cao overleg VGZ 10 mei 2021

12 mei 2021

Op 10 mei 2021 heeft De Unie met VGZ gesproken over jouw cao. De sfeer van het overleg is zakelijk en doelgericht. We hebben goede voortgang gemaakt.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Agenda

Op de agenda stonden de volgende onderwerpen:

  • Werkzekerheid
  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Collectieve loonsverhoging
  • Het verder bespreken van onderwerpen uit de vorige vergadering

Werkzekerheid

Dit onderwerp is door De Unie, op verzoek van verschillende leden, op de agenda gezet. Jouw werkgever geeft aan dat VGZ ook in de toekomst van de werknemers zal vragen zich te blijven ontwikkelen omdat de technische mogelijkheden in een snel tempo blijven veranderen en verbeteren. Uitgangspunt van De Unie is dat bedrijven meer kunnen doen om medewerkers in staat te stellen met hun functie mee te groeien. Daar hebben we het sociaal plan op aangepast. In de cao willen we ook de mogelijkheden verruimen om je functie te blijven volgen als deze wijzigt, dan wel om naar een andere functie toe te groeien.

Samen met VGZ hebben we vier kennisgebieden gedefinieerd die voor VGZ in de komende jaren belangrijk zullen zijn. Als jij je schoolt in een van deze richtingen, dan blijf je waarschijnlijk ook in de komende jaren een interessante medewerker voor VGZ. De Unie onderhandelt ook bij andere zorgverzekeraars en bedrijven in de financiële sector. Dezelfde kennisgebieden c.q. competenties worden ook door deze andere bedrijven genoemd. Dus het is een investering in jezelf die niet voor niets is.

Het gaat om de kennisgebieden:

  • Digitale fitheid
  • Cybersecurity/ Privacy
  • Stakeholdermanagement
  • Beheersing werkprocessen (“Interne beheersing”)

De Unie wil in deze cao-onderhandelingen afspraken maken die jou toegang geven tot relevante opleidingen.

Persoonlijke ontwikkeling

De afspraken over persoonlijke ontwikkeling wil De Unie koppelen aan het onderwerp werkzekerheid. Maar uiteraard blijven we belang hechten aan de keuzevrijheid van medewerker.

Je kunt het beste werken aan je persoonlijke ontwikkeling als dit past bij jouw levensfase, en in een richting die jou interesseert.

Collectieve loonsverhoging

De Unie heeft voorgesteld om de salarissen te verhogen met 3%. Jouw werkgever zegt rekening te houden met de collectieve salarisverhoging die al is toegekend op 1 januari 2021 (1,25%). Daarnaast rekent VGZ met een inflatieniveau van 1,2%. Dit is berekend op basis van de consumenten prijsindex (CPI). Hoewel dit een gebruikelijk maatstaf is, is het CPI de laatste tijd minder relevant geworden. Jouw uitgaven stijgen echter ook door bijvoorbeeld: hogere belasting, hogere woonlasten en hogere energienota. Deze kostenverhogingen zijn niet meegenomen in de CPI. Bij een collectieve salarisverhoging van 1,2% zou je er netto nog steeds op achteruit kunnen gaan.

Overige onderwerpen

Hybride werken, Recht op onbereikbaarheid en Stimuleren van gezond gedrag zijn nogmaals besproken. Dit zijn onderwerpen waar we elkaar steeds beter op weten te vinden.

Volgende overleg

Het volgende cao-overleg is op dinsdag 25 mei 2021. We bespreken dan enkele van de onderwerpen die nog niet eerder aan bod zijn gekomen.

Contact

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht of heb je informatie die je met De Unie wilt delen? Neem dan svp contact met mij op. Je kunt mij bereiken door een e-mail te sturen naar: inge.de.vries@unie.nl of bel mij via 06 52522 091.

 

[print_link]

 

Gerelateerde berichten

VGZ: Een nieuwe cao

In de afgelopen periode hebben leden kunnen stemmen voor een nieuwe cao. Een overgrote meerderheid heeft ingestemd. Ook de leden…

Word gratis lid