De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Cao-overleg VGZ

04 maart 2021

De cao voor VGZ-medewerkers loopt af op 31 mei 2021. Inmiddels heeft De Unie data vastgelegd voor de onderhandelingen voor een nieuwe cao. In de cao staan afspraken over bijvoorbeeld jouw salarisverhoging, jouw pensioen, de reiskostenvergoeding en je verlof.

Ontvang jij onze VGZ-nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Jouw inbreng

Misschien heb jij een onderwerp dat jij erg belangrijk vindt en waar je graag aandacht voor wilt vragen. Je kunt daarover contact met mij opnemen door een e-mail te sturen naar: inge.de.vries@unie.nl of bel 06-5252 2091. Ik neem idee├źn van de leden van De Unie graag mee in onze voorstellenbrief. In de voorstellenbrief schrijft De Unie wat de leden van onze vereniging willen veranderen aan de VGZ-cao.

Pensioen

De huidige pensioenafspraak is overeengekomen voor een periode van twee jaar. De pensioenregeling loopt tot en met 31 december 2022. We zullen in de komende cao-onderhandelingen geen afspraak maken over de pensioenregeling. Echter door het pensioenakkoord zal de volgende pensioenregeling een heel ander karakter krijgen, dit vergt veel voorbereiding. Daarom beginnen we ook al snel met een pensioenstudie. Wij vinden het belangrijk dat VGZ-medewerkers hier goed bij worden betrokken. Daarom heeft De Unie met VGZ afgesproken dat er een online-voorlichtingsbijeenkomst wordt gehouden. Hieraan kun je deelnemen op 9 maart 2021. Aanmelden kan via VGZ.

Agenda

Het cao-overleg wordt op de volgende data gehouden:

  • 7 april 2021
  • 30 april 2021
  • 10 mei 2021
  • 25 mei 2021

Voor de studie naar de nieuwe pensioenregeling zijn de volgende data gereserveerd:

  • 23 maart 2021
  • 30 april 2021
  • 25 mei 2021

Contact

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht of heb je informatie die je met De Unie wilt delen? Neem dan contact op. Je kunt mij bereiken door een mail te sturen naar: inge.de.vries@unie.nl of app mij via: 06-5252 2091.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

VGZ: eindbod cao breng je stem uit

In de afgelopen weken hebben we namens jullie onderhandeld over een nieuwe cao. Helaas wilde VGZ niet verder onderhandelen en…

VGZ: Verslag cao-onderhandelingen

Afgelopen week heeft er nog een kort overleg met VGZ plaatsgevonden. Leden hebben mij daarover gemaild. Het overleg ging over…

Word gratis lid