De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Cao-overleg Achmea

Achmea heeft gepubliceerd over de cao-onderhandelingen. In deze publicatie wordt voorbijgegaan aan het onderwerp salarisverhoging. Terwijl dit voor de meeste medewerkers het belangrijkste onderwerp is.

De Unie heeft de leden geïnformeerd over de stand van zaken van het overleg. Dus ook over de loonvraag van De Unie en het aanbod van de werkgever. De Unie communiceert hierover omdat het belangrijk is de mening van de leden te horen. De collectieve salarisverhoging zal voor de meeste leden bepalend zijn indien zij een stem gaan uitbrengen.

De leden van De Unie reageren genuanceerd. Sommige leden hebben oog voor de nog wankele financiële positie van Achmea. Anderen leggen de nadruk op de financiële positie van de werknemers. De meerderheid van de leden blijkt een verwachting te hebben die ver uitgaat boven de 1,5% die door Achmea wordt voorgesteld. De leden van De Unie verwachten in overgrote meerderheid een salarisverhoging van 2,5% tot 3%. Ook Achmea-medewerkers die geen lid zijn van De Unie beginnen te reageren op onze website. Ook zij steunen een looneis van 3%.

Lees hier enkele meningen die veelvuldig door de leden van De Unie worden ingebracht. Je kunt dit bericht ook delen met je collega’s.

Vragen?

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, neem dan contact op via e-mail met inge.de.vries@unie.nl, of bel 06-52522091.