De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Cao CBR? Onze leden bepalen of deze er komt of niet!

Woensdag 10 januari 2018 hebben we in Utrecht de informatiebijeenkomst gehouden over het cao-resultaat. Er zijn daar vooral veel opmerkingen gemaakt en enkele vragen ter verduidelijking gesteld. Lees hier het onderhandelingsresultaat.

Op basis hiervan hebben we kunnen vaststellen dat het voor de meeste collega’s inmiddels duidelijk is wat het onderhandelingsresultaat inhoudt. De tijd van onderhandelen is nu echt voorbij. Het CBR heeft duidelijk gemaakt dat er wat hun betreft geen enkele ruimte meer is om nog verbeteringen aan te brengen in het resultaat zoals het nu voorligt. Dus de tijd van aangeven wat er beter of anders zou kunnen is voorbij. Er zitten goede punten en minder goede punten in het resultaat. Dit is per persoon verschillend. Meer zit er niet in.

De vraag die nu voorligt is wat onze leden ervan vinden. Zij hebben per e-mail bericht gehad om te kunnen stemmen.

Het duidelijk dat iedere stem belangrijk is. Als je een collega hebt die nog geen lid van De Unie is en toch mee wil stemmen dan kan dat. Ga naar www.unie.nl/word-lid en laat diegene zich inschrijven. Jij krijgt dan een cadeaubon van Bol.com en je collega kan dan ook nog meestemmen. Na 28 januari 2018 zullen laten we de uitslag weten.  Als een meerderheid van de leden “ja” gaat zeggen hebben we een nieuwe cao. Als een meerderheid “nee” zegt komen we weer  terug en is het aan de leden wat er dan gaat gebeuren en wat zij hier zelf aan gaan doen.

Vragen?

Als je toch nog vragen over de inhoud van het akkoord hebt, laat het me even weten via e-mail gerard.van.der.lit@unie.nl.