De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Cao Banken: concept-voorstellenbrief

19 september 2022

Op 6 oktober 2022 beginnen de cao-onderhandelingen. Voorafgaand aan de onderhandelingen stelt De Unie een voorstellenbrief op. Dit doen we in overleg met de leden. Hier kun je de concept- voorstellenbrief lezen. Ik, belangenbehartiger Inge de Vries, ben natuurlijk benieuwd of jij het hiermee eens bent.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Jouw input

Begin deze maand heb ik gevraagd om input te geven voor de voorstellenbrief. Hierop is door veel leden gereageerd. De hoofdlijn is dat de financiƫle paragraaf op dit moment het belangrijkste is. Dit zie je ook terug in de voorstellenbrief.

Er waren ook veel andere voorstellen die ik nu niet heb overgenomen. Wij zien bij de onderhandelingen in de financiƫle sector dat het overleg zich vernauwt tot onderhandelingen over de salarisverhoging. Alle andere onderwerpen vallen op dit moment van de onderhandeltafel omdat vakorganisaties enerzijds en werkgevers anderzijds te ver uit elkaar staan.

Dit betekent niet dat ik de input niet meeneem. Als werkgevers met voorstellen komen die aansluiten bij signalen die ik van leden krijg, zal ik hier natuurlijk wel positief op reageren. Ook is in de voorstellenbrief ruimte om aanvullende voorstellen te doen tijdens de onderhandelingen.

Mening

De leden hebben een uitnodiging ontvangen om een mening te geven over de concept-voorstellenbrief. Dit kan tot en met vrijdag 30 september 2022. In principe publiceren wij de voorstellenbrief op maandag 3 oktober.

Contact

Heb je vragen over deze nieuwsbrief of heb je informatie die je met De Unie wilt delen. Neem dan contact met mij op. Dit kan door een e-mail te sturen naar: inge.de.vries@unie.nl

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Word gratis lid