De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Cao-akkoord bereikt in kunststof-, rubber- en lijmindustrie

08 juli 2022

Op vrijdag 8 juli hebben NRK Werkgevers en de vakbonden De Unie, CNV en FNV bekendgemaakt dat de nieuwe cao voor de kunststof-, rubber- en lijmindustrie definitief is. Zij zijn blij met dit resultaat.

Via de DigiC-peiling zijn 457 stemmen uitgebracht, dat is 9% van de werknemers in de cao. Daarvan heeft 61% ingestemd met het onderhandelingsresultaat van 16 juni 2022. Daarom zal De Unie de cao tekenen. Ook CNV, FNV en NRK Werkgevers ondertekenen deze cao aangezien de meerderheid van hun leden zijn positief over het resultaat.

De belangrijkste afspraken in de nieuwe cao nog even op een rij:

  • Een looptijd van 12 maanden; van 1 juni 2022 tot en met 31 mei 2023
  • Een structurele loonstijging van 2,0% per 1 juni 2022 en een structurele loonstijging van 2,0% per 1 november 2022.
  • Partijen starten vanaf september 2022 een Actieplan, aan de hand van de resultaten van het DigiC-onderzoek en de voorstelbrieven. (Lees hier de voorstellenbrief van De Unie)
  • Er zijn aanvullende en tekstuele afspraken gemaakt over consignatietoeslag, verlof na overlijden, maximale pensioenopbouw in 2023 en pensioen voor vakantiekrachten.

De meeste bedrijven zullen de loonstijging in de salarissen van juli 2022 kunnen verwerken. De nieuwe cao-tekst wordt waarschijnlijk in september gepubliceerd.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid