De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Beroepsgoederenvervoer: Soob cao is wederom met vijf jaar verlengd

19 januari 2022

De looptijd van de SOOB-cao loopt per 1 juli 2022 af en besloten is deze ongewijzigd wederom met vijf jaar te verlengen. Anders dan in de vorige looptijd hebben partijen nu afgesproken, dat er een onderzoek zal gaan plaatsvinden naar de efficiëntie en effectiviteit van de Stichting Transport en Logistiek (STL). De Unie is blij met het instellen van een onderzoek, immers er vloeit veel geld naar de stichting en dan is het goed te weten of het ook juist en goed besteed wordt.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

SOOB staat voor het opleiden en ontwikkelen van werknemers in de sector, maar nu zal ook (nog) meer nadruk gelegd worden op duurzame inzetbaarheid. De Unie vindt het van belang dat jong en oud op een gezonde manier werkzaam kan zijn, nu en later. Werken mag geen belemmering zijn om je pensioen niet op een gezonde manier te kunnen bereiken!

SOOB heeft als doelstelling ervoor te zorgen dat voldoende goed opgeleide en inzetbare medewerkers in de sector aanwezig zijn. SOOB probeert regie te houden op het arbeidsmarktbeleid en via STL laat zij de uitvoering doen.

Neem eens een kijkje op hun sites! www.stl.nl (daarop vind je o.a. info over de pitstop) en www.soob-wegvervoer.nl

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Beroepsgoederenvervoer: Eindbod

Afgelopen vrijdag (8 december 2023) hebben TLN/VVT, De Unie en de andere vakbonden voor de vierde keer onderhandeld om tot…

Beroepsgoederenvervoer: Tweede ronde 3%

Afgelopen vrijdag heeft de tweede cao-onderhandelingsronde van de Beroepsgoederenvervoer plaatsgevonden. De Unie heeft haar voorstellenbrief ingediend en toegelicht. Onze voorstellenbrief vind…

Word gratis lid