fbpx
De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Bericht van de voorzitter – De Unieke Top 50

Vandaag 5 mei vieren we in Nederland 75 jaar vrijheid. Een raar gegeven omdat de bewegingsvrijheid voor de meesten onder ons de afgelopen weken nog nooit zo ingeperkt heeft gevoeld. Elkaar niet mogen opzoeken en aanraken op een dag als vandaag, gaat ten diepste tegen onze menselijke natuur in.

Gelukkig vinden veel mensen andere manieren om verbinding te zoeken. Zo ook wij als vereniging De Unie. De vele tientallen ontmoetingen die de actief betrokken Unie-leden maar ook onze volgers met elkaar hebben zijn allemaal afgezegd. Met muziek kunnen we echter wel verbinding leggen. In samenwerking met radiostation Sublime hebben we daarom De Unieke Top 50 samengesteld. Aan deze muzieklijst hebben velen van jullie een prachtige bijdrage geleverd. Ik heb bijna 400 reacties gekregen op mijn oproep. Bij de inzendingen zaten onvoorstelbaar veel mooie persoonlijke opmerkingen. Sommigen vol hoop of juist relativering, maar allemaal inspirerend. Maar het waren er ook zoveel, dat een persoonlijke reactie gewoon ondoenlijk is geworden.

Het is een muzieklijst geworden waar ik blij van word, omdat die zo enorm uitblinkt in diversiteit, dat het ook echt een lijst is van Unie-leden. Eenheid in verscheidenheid. En dat is precies het idee achter de Unieke Top 50. We kunnen elkaar als leden, volgers en collega’s van De Unie door deze moeilijke tijd heen helpen en ondersteunen als we naar elkaar blijven luisteren en elkaar proberen te blijven begrijpen. Dat is soms lastig als gevoelens, ervaringen en denkbeelden over nu en later verder uiteen liggen dan normaal. Er zal in deze lijst muziek voorkomen die niet bij jou hoort, maar wanneer je de motivering van de inzender hoort, dan klinkt dat nummer nooit meer hetzelfde.

Met de Unieke Top 50 blijven we fysiek ver van elkaar, maar in gedachten dichterbij. De lijst wordt gepresenteerd door de immer positieve DJ Francis Broekhuijsen. En tussen de muziek en persoonlijke verhalen van leden en collega’s door hebben we ook nog eens een heel speciaal nieuwsbulletin voor jullie.

De Unieke Top 50 is de komende tijd te beluisteren via deze link. Ik wens jullie veel luisterplezier.

Warme groet,

Reinier Castelein
Voorzitter