De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Bereikbaar tijdens je vakantie: hoe verbonden ben jij?

Heb je jezelf net met een felrode cocktail in een ligstoel geplant, word je gebeld door je werkgever. Je twijfelt om het gesprek aan je voorbij te laten gaan, maar besluit uiteindelijk toch op te nemen. Of jij misschien weet waar de sleutel van de kantooropslag ligt. Je hebt geen idee, dus je had net zo goed niet op kunnen nemen. Maar mag dat eigenlijk, niet opnemen tijdens je vakantie?
Je leest het in deze blog.

Vakantie

Als werknemer heb je recht op minimaal viermaal de overeengekomen arbeidsduur aan vakantie. Werk je 40 uur per week? Dan heb je minimaal recht op 160 vakantie-uren. In je arbeidsovereenkomst of cao kan er zijn afgesproken dat je recht hebt op meer vakantie. Heb jij even geluk. Het uitgangspunt is hier dat je niet bereikbaar hoeft te zijn voor jouw werkgever als je eindelijk die welverdiende vakantiedagen benut. Dit betekent dat je in principe niet de telefoon op hoeft te nemen als jouw werkgever belt.

Soms moet je toch bereikbaar zijn

In jouw arbeidsovereenkomst of -clausule kan zijn opgenomen dat jij wel bereikbaar moet zijn tijdens je vakantie − vaak onder bepaalde omstandigheden. Ook kan het zijn dat je voorafgaand aan jouw vakantie afspraken hebt gemaakt over je bereikbaarheid. Je dient je dan natuurlijk aan deze afspraken te houden. Het is ook afhankelijk van je functie of er van je verwacht kan worden dat je bereikbaar bent. Over het algemeen geldt dat als je een leidinggevende functie hebt, c.q. een functie met veel verantwoordelijkheden, er eerder van je verwacht wordt dat je bereikbaar bent.

Afspraken maken

Wordt er van je verwacht dat je bereikbaar bent op vakantie, dan is het raadzaam om hier afspraken over te maken. Zet bijvoorbeeld in je overdracht, of in een e-mail aan collega’s, op welke momenten je bereikbaar bent tijdens je vakantie. Probeer ook alleen op deze momenten je e-mail te checken en je werktelefoon aan te zetten. Zet daarnaast altijd een automatisch antwoord aan op alle binnenkomende e-mails. Jouw collega’s, en eventueel je klanten, weten dan dat je niet bereikbaar bent.

Ben je op verzoek van jouw werkgever meer aan het werk geweest dan dat je van je vakantie hebt kunnen genieten? Wellicht kun je dan afspreken dat je deze ‘gemiste’ vakantie-uren op een later moment kunt opnemen. Maak hier duidelijke afspraken over met je werkgever.

Vragen?

Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op. Wij zijn telefonisch beschikbaar via 0345 – 851 963. Je kunt ons ook mailen via sc@unie.nl.

Meer nieuws ontvangen?

Ben je geen lid van De Unie, maar wil je wel graag updates ontvangen over werk, zorg en inkomen? Meld je dan aan als volger van De Unie via onze website.