De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Astellas: Update cao-onderhandelingsresultaat

Astellas

We hebben de Unie-leden al meerdere malen geïnformeerd over de onderhandelingen voor een nieuwe cao. Na het laatste overleg op 13 mei 2019 heeft er even een tijd tussen gezeten voordat we weer bij elkaar zijn gekomen. Mogelijk heeft dat er mede voor gezorgd dat we gisteren (10 juli 2019) een onderhandelingsresultaat hebben bereikt met Astellas.

In grote lijnen hebben we het volgende afgesproken:

  • Een looptijd van een jaar (van 1 april 2019 tot 31 maart 2020).
  • Een loonsverhoging van 3,5% per 1 april 2019.
  • Invoering van een 4-ploegendienst voor de locatie in Meppel.
  • Het totale pensioenbudget zal 25,4% van de loonsom gaan worden en blijft de pensioenregeling voor de komende drie jaar (vanaf 1 januari 2020) bij het Astellas pensioenfonds.

Verder is er op het gebied van mantelzorg een bijzondere afspraak gemaakt op initiatief van De Unie. Medewerkers kunnen elkaar een verlofdag schenken, zodat een medewerker zijn of haar mantelzorgverplichtingen kan benutten.

De komende tijd zullen we de teksten van het onderhandelingsresultaat afronden en zodra we de teksten hebben, zullen deze aan de Unie-leden worden voorgelegd om te stemmen.

Omdat we een vakantieperiode naderen, zullen we de stemming langer dan gebruikelijk openstellen. Maar daar zullen de Unie-leden later over geïnformeerd worden.

Contact

Zijn er vragen stuur dan een e-mail naar ton.van.eijden@unie.nl.