De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Arcadis: Wat is de waarde van een dag?

27 februari 2020
Arcadis

Eén van de afspraken in het onderhandelingsresultaat van de cao 2019-2021 van 24 april 2019, ging over de waarde van één dag (dagwaarde).

De berekening van de waarde van 1 dag in artikel 54 van de cao werd “verouderd” verklaard. Voorts zou de berekening van het uurloon bij Arcadis Nederland niet conform gaan met wat in Nederland gangbaar is.

Daarom hebben Arcadis en werknemersorganisaties besloten, via een gezamenlijke studieopdracht naar het bruto uurloon en de waarde van 1 dag, uiterlijk 2019 overeenstemming te bereiken.

Het kalenderjaar 2020 is alweer bijna in z’n derde maand aangekomen, het eerste kwartaal is bijna voorbij. De nieuwe berekeningswijze kan echter nog niet ingevoerd worden.

Bij het uitwisselen van berekeningsmethodes – over en weer – kwam Arcadis op een lagere waarde uit dan wat de waarde was. Werkgeversorganisaties kwamen echter tot de conclusie dat de waarde van 1 dag hoger moest zijn.

Arcadis betoogde dat bij een lagere waarde werknemers makkelijker zouden overgaan tot de aankoop van dagen. Daar staat uiteraard tegenover dat je bij verkoop van dagen er ook minder voor zal krijgen.

Door werknemersorganisaties is een beloningsdeskundige ingeschakeld. Daarbij mogen we ervan uitgaan dat hij komt met een volstrekt objectieve en loontechnische methode om de dagwaarde te berekenen.

Op 19 maart 2020 praten we verder.

Contact

Als er reacties zijn op deze ledenbrief of contact wil hebben over een collectieve zaak,  neem dan contact op via john.kapteijn@unie.nl of via het telefoonnummer 06-5252 2067.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Arcadis: Een update

In dit bericht informeren wij je over de nieuwe cao-teksten en pensioenontwikkelingen.   Cao Eerder informeerden wij je al over…

Arcadis: update lopende processen

Arcadis: update; Afgelopen december hebben we overeenstemming bereikt over de nieuwe cao. In de tussentijd hebben we niet stilgezeten bij…

Word gratis lid