De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

APG: Uitnodiging: mantelzorg informatiebijeenkomst 13 november en 12 december

Met deze nieuwsbrief informeren wij de Unie-leden over twee onderwerpen:

  1. Mantelzorg informatiebijeenkomsten
  2. Proces cao-onderhandelingen

Mantelzorg informatiebijeenkomsten:
De Unie hecht veel waarde aan mantelzorgvriendelijke werkgevers. In onze participatiesamenleving verwacht onze overheid dat wij ondersteuning verlenen aan onze naasten. Dat kan familie zijn, een vriend of iemand anders in jouw buurt.Vaak weet iemand niet eens dat hij mantelzorg verleent. Het ‘kruipt’ in iemands leven en begint meestal klein. Het is toch vanzelfsprekend om hulp te bieden? Maar wat als de hulpvraag ongelukkig samenvalt met het werk? De Unie wil de leden informeren over de mogelijkheden die er nu al zijn.

De Unie nodigt personeelsleden van APG uit voor een van de mantelzorg informatiebijeenkomsten.

Deze bijeenkomst is niet alleen voor degene die zich nu al als mantelzorger ziet, maar ook voor andere belangstellenden. Immers, vroeg of laat komt iedereen in aanraking met dit thema.

Tijdens deze bijeenkomsten gaan we kort in op de resultaten van een onderzoek dat recent over dit onderwerp is gehouden binnen APG. We gaan in op de mogelijkheden die er nu al zijn om mantelzorg en werk te combineren. Ook laten we de leden kennismaken met een gratis dienstverlening die De Unie haar leden biedt op het gebied van aanvullende mantelzorgdienstverlening.

Er zijn twee bijeenkomsten. De leden kunnen zich nu al aanmelden voor de bijeenkomst in:

Heerlen op 13 november 2018 van 10.00 tot 11.00 uur.
Aanmelden kan door een APG e-mail te sturen naar: CM-Unie.
De leden ontvangen vervolgens de uitnodiging in Outlook. De inschrijving voor 12 december in Amsterdam start medio november.

Proces cao-onderhandelingen:
In januari starten de onderhandelingen voor een nieuwe cao. Totdat er een nieuwe cao is loopt de oude cao gewoon door. Voordat de onderhandelingen beginnen wisselen alle vakbonden en de werkgever elkaars ‘inzetbrieven’ onderling uit. Onze inzetbrief komt tot stand door de inbreng van de kaderleden bij APG. We bepalen samen waar de accenten komen te liggen. Wat we de belangrijkste thema’s vinden. In het vorige cao-proces is ook een nieuw sociaal plan afgesproken. Dat plan loopt nog tot 1 juli 2020. In deze onderhandelingen beperken we ons tot de cao. De intentie is om geen grootse veranderingen nu door te voeren. Uiteraard maken wij ons sterk voor een rechtvaardige en te verdedigen loonvraag. Een loonvraag die past bij deze tijdsgeest, APG en de mensen die er werken.