De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Aegon: update

20 april 2022

In dit bericht informeer ik, belangenbehartiger Emanuel Geurts, je over de verschoven start van de onderhandelingen voor de nieuwe cao en het nieuwe sociaal plan per 1 juli 2022. Ook maak ik je nog even attent op een bericht over Global Grading, het ‘Glazen plafond’ bij Aegon en de algemene aandeelhoudersvergadering.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Start onderhandelingen

Eerder vroeg ik je naar jouw inzet voor een nieuwe cao en een nieuw sociaal plan bij Aegon. Hartelijk dank voor alle reacties daarop. Ik kan deze goed gebruiken bij het opstellen van de inzetbrief van De Unie. Aanvankelijk zouden we op 14 april starten met de onderhandelingen. Aegon heeft ons echter laten weten dat ze meer tijd nodig te hadden voor hun voorbereiding op de onderhandelingen. Nu starten we donderdag 28 april aanstaande met het presenteren van de inzetbrieven aan elkaar.

Global Grading

Alle voorbereidingen zijn klaar. De bezwaar- en beroepsprocedure is ingericht, een ambtelijk secretaris aangesteld en de bemensing van de bezwaar- en beroepscommissie geregeld. Deze en komende week ontvangen medewerkers een brief met daarin de mededeling dat er geen wijziging is van functieschaal, de functie een schaal lager is ingedeeld óf de functie een schaal hoger is ingedeeld. Als je vragen hebt over jouw brief kan je contact opnemen met de HR-Desk/Global Grading.

Glazen plafond

In de huidige cao hebben we een studie afgesproken naar een eventueel glazen plafond bij Aegon.  De uitkomsten van dit rapport zijn er nu, en Aegon heeft daar ook een persbericht aan gewijd. Op intranet verschijnt er ook een bericht over. Voor zover je dit nog niet had gezien, lees je het bericht via https://nieuws.aegon.nl/glazen-plafond-aegon-wil-betere-match-met-vrouwelijk-toptalent/.

AVA

Op 31 mei aanstaande vindt de algemene aandeelhoudersvergadering plaats. Op de agenda staat niet alleen het jaarverslag 2021 maar ook het renumeratierapport 2021 met daarin de zakelijke prestaties én het HR- en beloningsbeleid voor Aegon. Alle documentatie kan je terugvinden op https://www.aegon.com/agm/. Ik ben benieuwd naar jouw mening erover. Laat je het me weten?

Contact

Ik ben per mail te bereiken via emanuel.geurts@unie.nl en telefonisch via 06-5252 2074. Heb je een individuele vraag of behoefte aan advies, neem dan contact op met ons Service Center via sc@unie.nl of telefonisch via 0345-851 963. We helpen je graag!

 

[print_link]

 

Gerelateerde berichten

Aegon Group en AAM: Update

Met deze nieuwsbrief informeren we over het overleg tussen HR AEN, De Unie en de andere vakorganisaties en de landelijke…

Knab verkocht aan BAWAG

Van a.s.r. kreeg De Unie het bericht dat het net overgenomen Knab van Aegon nu overgaat naar een Oostenrijkse bank BAWAG….

Word gratis lid