De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Achmea: Concept-voorstellenbrief De Unie

Op 18 september 2018 starten we met het overleg voor de Achmea-cao. De Unie wil graag een nieuwe cao afsluiten. Deze cao moet ingaan op 1 december 2018.

De onderhandelingen gaan natuurlijk over de salarisverhoging en over het nieuwe beoordelingssysteem dat Achmea wil invoeren. We zullen ook veel over pensioen spreken. De uitvoeringsovereenkomst loopt af op 31 december 2018. De werkgever moet voor 31 december een nieuwe uitvoeringsovereenkomst sluiten, met SPA of met een andere pensioenuitvoerder. Wat De Unie betreft hoeven we de huidige pensioenregeling niet te wijzigen. Maar de werkgever heeft al aangegeven dat zij minder geld willen uitgeven aan pensioen.

De Unie start de onderhandelingen altijd met een voorstellenbrief. Deze voorstellenbrief is het mandaat van de leden voor de onderhandelingen. De concept-voorstellenbrief is geschreven samen met de kaderleden van De Unie. Wij hebben de Unie-leden eerder gevraagd om input aan te leveren. Deze input is meegenomen in onze voorbereiding.

Lees  hier de concept-voorstellenbrief. De Unie-leden hebben wij verzocht om hun mening over de voorstellenbrief door te geven.