De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

ABN AMRO: Wat vindt de bank?

ABN AMRO cao-onderhandelingen zijn gestart

Op 1 april 2019 zijn de onderhandelingen gestart voor een nieuwe cao, het sociaal plan en de pensioenregeling. De onderhandelingen zijn al vroeg in het jaar gestart, omdat er veel belangrijke onderwerpen op de agenda staan.

Tijdens de eerste dag van de onderhandelingen hebben alle partijen hun voorstellenbrieven toegelicht. De bank heeft wel direct aangegeven de 4% loonvraag van de bonden niet realistisch te vinden. Alle brieven zijn te lezen op Connections. Op www.unie.nl/jouw-werkgever/abn-amro is ook andere relevante informatie zoals het huidige sociaal plan en de cao te lezen.

Pensioen

De ervaring is dat dit een ingewikkeld onderwerp is en daarom zijn we hier al vroeg in het proces mee begonnen. Uit de pensioenstudie van 2018 kwam naar voren dat er een flink bedrag in de pensioenregeling wordt gestopt. Maar zoals in de voorstellenbrief van De Unie te lezen, hoeft er niet echt iets worden aangepast aan de pensioenregeling. Medewerkers, van jong tot oud, vinden pensioen een belangrijke arbeidsvoorwaarde die hoog wordt gewaardeerd.

Vertegenwoordiging

De Unie voert de onderhandelingen samen met twee kaderleden aan tafel en drie kaderleden in de zijkamer. Gedurende het jaar wisselen we regelmatig van bezetting met onze kaderleden, zodat we per onderwerp de juiste expertise aan tafel hebben. Onze kaderleden Ria Giffard, Edwin van Vliet, Rob Mulder en vele anderen zetten zich in voor een goed resultaat.

Contact

Het volgende overleg is op 16 april 2019 en we houden de Unie-leden met deze nieuwsbrieven voortdurend op de hoogte. Zijn er vragen of opmerkingen over deze nieuwsbrief of de onderhandelingen, mail mij dan via harma.pethke@unie.nl.

Onderhandelingen volgen via Connections

Door de kaderleden is een community op Connections geopend waar deze nieuwsbrieven ook verschijnen. Ook daar kan gereageerd worden. We vragen om gebruik te maken van deze mogelijkheid, want de aandacht hiervoor vinden wij belangrijk.