Zoeken
 

Kees van de Week

Dit is Kees. Kees maakt een hoop mee op de werkvloer. Gelukkig is hij lid van De Unie, en kunnen we hem altijd bijstaan met juridische hulp. Het reilen en zeilen van Kees zijn interessante voorbeelden van wat De Unie op persoonlijk juridisch vlak allemaal voor jou kan betekenen. De belevenissen van Kees worden afgewisseld met interessante uitspraken op het gebied van werk en inkomen.


"Het is te gek voor woorden, ik werk al 22 jaar voor de bank. Nu kunnen ze heel snel van me af. Ik voel me onveilig."

"Mijn reiskostenvergoeding dekt al jaren de kosten niet meer. Nu gaan ze het ook nog belasten."Dit waren zomaar twee reacties die ik kreeg deze week. De reacties zijn uit het leven gegrepen, tijdens de ochtendspits van Den Haag Centraal Station. Daar zocht ik werkend Nederland op. Het zijn dé twee pijnpunten die de portemonnee van met name de middeninkomens treffen als gevolg van de miljarden extra aan hogere lasten en bezuinigingen uit het Kunduz-akkoord. Ik was op Den Haag centraal station om Werkend Nederland te spreken en te horen. Om me te laten informeren, dichtbij de mensen om wie het gaat. Dat is de manier waarop ik de stem van Werkend Nederland kan en wil vertegenwoordigen.

Tools

Door concreet tools aan te reiken maakt De Unie zichtbaar wat voor inkomensverlies er voor de deur staat door het Kunduz-akkoord. De Unie heeft die tools in de vorm van twee calculators op www.unievoorjou.nl. Hier kun je berekenen wat de forensentaks je kost, of wat het ontslagrecht financieel voor jou kan betekenen als je ‘aan de beurt’ komt.

Cijfers liegen niet!

Wat demissionair premier Rutte ook vertelt over - in zijn beleving - meevallende koopkrachtcijfers over 2013; Cijfers liegen niet! Geef ons daarom je stem om het extra belasten van het woon-werkverkeer in elk geval als eerste van tafel te krijgen. Velen gingen je al voor, omdat het helpt onze stem te verheffen. Laat je niet door politiek Den Haag in de hoek drukken van de zwijgende meerderheid. Door je bij De Unie aan te sluiten kun jij actief participeren in ons netwerk van professionals, middeninkomens en hoger personeel. Wij hebben een netwerk van 150.000 mensen sterk. Dat zijn 150.000 stemmen bij de verkiezingen! Daar zouden VVD, D66, CDA, GroenLinks en Christen Unie zich eens druk om moeten maken. Maatschappelijke weerstand helpt, zeker in het zicht van de verkiezingen van 12 september. Kijk maar wie, en, welke politieke partijen er in de peilingen wekelijks worden afgestraft. Trek je conclusies. De kiezer is niet dom. Integendeel!

Negen Miljard hogere lasten

Het Centraal Planbureau bevestigt in zijn doorrekening van het Kunduz-akkoord dat het vooral de burgers/huishoudens zijn die worden aangeslagen: jij en ik draaien al weer op voor het uit de hand lopen van het financieringstekort bij de overheid. De bezuinigingen behelzen 9,1 miljard aan hogere lasten en slechts 1,8 miljard aan minder overheidsuitgaven in 2013. Dit stelt het CPB vast in de gisteren gepubliceerde doorrekening van het Kunduz-akkoord. Zo hoor je het ook eens van een ander, in dit geval de rekenmeesters van het demissionaire kabinet. Cijfers liegen niet. Je eigen huishoudboekje kun je toch ook niet op deze manier op orde brengen?

Alternatieven

De Unie is voorstander van het op orde brengen van de overheidsfinanciën. Maar dat moet evenwichtig gebeuren, met een opbouwende visie op de toekomst. Nu wordt er kortzichtig ingegrepen door de Kunduz-coaltie.

De Unie heeft met de MHP en FNV al eerder alternatieven aangedragen. Winstbelasting verhogen, en meer in lijn brengen met landen om ons heen. In Nederland betalen winstgevende bedrijven de laagste belastingen over hun winst. Een paar procent erbij, zou onze concurrentie positie in Europa niet verzwakken, en de Rolling Stones en U2 zouden ook mee gaan betalen met hun brievenbusfirma’s.

Ook het verhogen van de assurantiebelasting tot btw niveau zou een alternatief kunnen zijn voor de forensentaks. Daarmee is de last gelijkmatiger verdeeld. Bovendien is verzekeren een keuze. Naar je werk gaan, daar kun je niets in kiezen. Kortom een eerlijk alternatief, met respect voor Werkend Nederland.
 

Jobs, Jobs, Jobs

Ook scheidend FNV voorzitter Agnes Jongerius bracht op de NOS radio naar buiten dat het Kunduzakkoord een dreun gaat betekenen in je portemonnee, dat volgens de FNV cijfers  kan oplopen tot maximaal € 2000 per jaar in individuele gevallen. De Unie/MHP riepen dit vorige maand al, maar toen werd het door Rutte afgedaan als hysterisch. Los van de dramatische koopkrachteffecten, vind ik het onacceptabel dat zowel het demissionaire kabinet Rutte als de Kunduz-coalitie werkelijk alles uit de kast hebben gehaald voor lastenverzwaringen. Waar is het groeiscenario voor werkend Nederland, de ruggengraat van onze economie? Waar blijft de lange termijnvisie van de Kunduz-coalitie en overigens ook van de anderen? Het CPB heeft het over 7 magere jaren sinds 2010. Tot 2017 staat bij ongewijzigd beleid de economie eigenlijk stil. Natuurlijk als gevolg van de banken- en de eurocrisis. Het is geen excuus om niet verder te komen dan inkomstenverhogende maatregelen via hogere lasten op het bordje van de burgers, collectief en individueel voelt Werkend Nederland deze dreun. Was het niet minister president Rutte die op het Witte Huis tegen zijn Amerikaanse collega Obama zei dat er maar 1 issue topprioriteit heeft, te weten: ...Jobs, jobs, jobs... Ik zou zeggen: Do it! Geen woorden, maar banen! Het is tijd om je aan te melden op www.unievoorjou.nl. Pompen of Verzuipen. In jouw belang!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats Reactie

Alleen geregistreerde gebruikers mogen een reactie plaatsen.
Klik hier om in te loggen.

 

 

 

 

Stel jouw vraag via de chat

Denk je dat je juridische hulp nodig hebt? Of wil je advies over een kwestie? 

Je kunt met ons chatten van 8.00 tot 18.00 uur.