De Unie, in jouw belang

Jouw lidmaatschap

Als lid van De Unie ben je verzekerd van professionele ondersteuning op het gebied van werk, inkomen en zorg. Of je nu een juridisch vraagstuk hebt, inzicht in je pensioen wilt of je inkomen verliest: onze experts staan voor je klaar. Daarnaast behartigen we je belangen bij je werkgever, brancheorganisaties en de overheid. √Čn maken we afspraken met partners voor ledenvoordelen: bijvoorbeeld voor korting op zorgverzekering en sportschool.

Collectieve belangen

We zitten regelmatig bij werkgevers en brancheorganisaties aan tafel om collectieve afspraken te maken voor onze leden: over je arbeidsvoorwaarden bijvoorbeeld, of een sociaal plan. Hier kun je direct invloed op uitoefenen. Bovendien hebben we via de Vakcentrale voor Professionals invloed op landelijke wetten en regels. Zo behartigen we jouw belangen, van de werkvloer tot in Den Haag.

Diensten voor jou

Daarnaast ondersteunen we je persoonlijk op het gebied van werk, inkomen en zorg. Bijvoorbeeld door je arbeidsovereenkomst te checken, te helpen met je belastingaangifte of te informeren over mantelzorg. Onze experts staan voor je klaar.

Check onze diensten

Ledenvoordelen

We maken afspraken met onze partners over hun producten en diensten. Exclusief voor jou, extra voordelig en in lijn met onze aandachtsgebieden: werk, inkomen en zorg. Zo zorgen we dat jij de ondersteuning krijgt die je verdient.

Check onze ledenvoordelen

DAS-rechtsbijstandverzekering

Als premiumlid kun je gebruikmaken van een rechtsbijstandsverzekering van DAS. Een uitstekende aanvulling op de ondersteuning en zekerheid die een lidmaatschap voor De Unie je biedt. Benieuwd wat deze verzekering allemaal precies dekt? Check dan deze pagina.

Ik wil mijn Basic lidmaatschap omzetten naar het Premium lidmaatschap

[lidmaatschapsvormen]

 

Statuten en huishoudelijk reglement

Als je lid wordt van De Unie, ga je akkoord met onze statuten en het huishoudelijk reglement. Benieuwd wat daarin staat? Lees ze hier:

Statuten
Huishoudelijk Reglement