De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Arbeidsconflict

Een conflict op de werkvloer kan erg vervelend zijn en de sfeer goed verpesten. Bij onenigheid met een collega kun je naar je leidinggevende gaan. Maar wat als je een conflict krijgt met je manager, leidinggevende of werkgever?

Check de regels

Het kan erg oneerlijk voelen als jij ineens tegenover je werkgever komt te staan. Toch moet iedereen zich altijd aan de regels houden. Deze staan in je cao, arbeidsovereenkomst of bedrijfsreglement. Heb jij het idee dat je werkgever afwijkt van deze regels? Laat dat duidelijk weten.

Ontslag vanwege verstoorde arbeidsverhouding

Loopt het conflict hoog op? Dan kan dat uiteindelijk reden zijn voor ontslag, omdat er sprake is van een ernstig verstoorde arbeidsverhouding. Je werkgever kan een ontslagaanvraag indienen om deze reden. We raden dus aan om je best te doen om het conflict zo vroeg mogelijk op te lossen.

Blijf je werk doen

Hoe je ook omgaat met het conflict, blijf je werk uitvoeren. Meld je bijvoorbeeld niet ziek terwijl je dat niet bent. Als het tot een rechtszaak of ontslagprocedure komt, sta je sterker als je je hebt gedragen als goede werknemer.

Juridische hulp nodig bij je arbeidsconflict? Dit doen wij voor je.

De Unie op social media