De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Beoordeling

Veel organisaties werken met een systeem van tussentijdse, jaarlijkse of regelmatige beoordelingen. Vaak ga je dan met je leidinggevende in gesprek over je resultaten, doelen en ontwikkeling. Soms hangt er veel af van deze beoordelingen, bijvoorbeeld een promotie of bonus. Is de beoordeling negatief? Dan krijg je vaak te maken met een verbetertraject.

Resultaten, doelen en ontwikkeling

Tijdens een functionerings- of beoordelingsgesprek kijken je leidinggevende en jij terug en vooruit. Terug om te bepalen of je de doelen uit het vorige gesprek hebt behaald en wat je hebt bereikt; vooruit om je doelen voor de komende periode vast te leggen. Vaak behandel je doelen op drie niveaus: organisatie, afdeling/team en persoonlijk. Dus van jouw bijdrage aan de hele organisatie tot jouw individuele ontwikkeling als professional, ’t komt aan bod tijdens je beoordelingsgesprek.

Consequenties

Vaak hangt er veel af van je beoordelingsgesprek. Heb je al jouw doelen behaald en mooie resultaten bereikt? Dan kom je misschien wel in aanmerking voor contractverlenging, salarisverhoging, promotie of een bonus. Maar het gesprek kan ook negatieve gevolgen hebben: als je je doelen niet behaalt of niet goed presteert, loop je misschien bonussen mis of kan je baan zelfs in gevaar komen.

Verbetertraject

Als je werkgever vindt dat je disfunctioneert, moet hij jou de gelegenheid geven om dat te verbeteren. Jullie maken afspraken over wat je precies anders moet doen, hoe lang je de tijd krijgt om te verbeteren en wat voor begeleiding je daarbij krijgt. Deze afspraken leggen jullie vast in een verbeterplan. In een goed verbeterplan staan ook een aantal tussentijdse evaluaties vastgelegd.

Verder moet je werkgever aangeven wat er gebeurt als hij aan het einde van de rit nog steeds vindt dat jij niet naar behoren presteert.

Ontslaggrond

Disfunctioneer je, ondanks de ruimte, tijd en hulp die je werkgever jou heeft geboden – bijvoorbeeld tijdens een verbetertraject? Dan kan je werkgever jou ontslaan. Hier gelden wel twee voorwaarden voor: je werkgever moet zich genoeg hebben ingespannen om jou te helpen verbeteren, en jouw disfunctioneren mag niet komen door slechte scholing of arbeidsomstandigheden van je werkgever.

Bezwaar

Een slechte beoordeling kan dus grote gevolgen hebben voor jou. Daarom kun je bezwaar aantekenen als jij het niet eens bent met de beoordeling. Misschien dat je werkgever z’n oordeel wel aanpast. Als hij dat niet doet en het komt tot een ontslagprocedure, dan is het belangrijk dat je kunt bewijzen dat jij het niet eens was met de beoordeling. Let op: je werkgever hóéft de beoordeling niet aan te passen als jij bezwaar maakt.

Juridische hulp nodig bij je beoordeling? Dit doen wij voor je.

 

De Unie op social media