De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Arbeidsovereenkomst

Ga je ergens (anders) werken? Dan teken je een arbeidsovereenkomst of contract. Hierin staan de afspraken tussen jou en je werkgever; waar je recht op hebt en wat je plichten zijn. Wel zo fijn als die overeenkomst ook gunstig is voor jou.

Regels voor je dienstverband

De afspraken die in je contract staan, blijven meestal gelden tot het einde van je dienstverband – of tot je een nieuw contract tekent. Er kan van alles in staan: van je arbeidsvoorwaarden en pensioenregeling tot een concurrentie- of relatiebeding. Zorg dat je volledig achter deze afspraken staat. Want heb je jouw contract eenmaal ondertekend? Dan kun je niet meer terug.

Concurrentie- en relatiebeding

Dit zijn bepalingen waarmee je te maken kunt krijgen als je dienstverband eindigt en ergens anders gaat werken. In een concurrentiebeding staat dat je niet naar een concurrent mag, in een relatiebeding hoe je met relaties van je werkgever omgaat als je ergens anders werkt. Overtreed je zo’n beding? Dan riskeer je een boete.

Tussentijds wijzigen

In de meeste gevallen kan je contract niet tussentijds worden gewijzigd. Toch staat er soms een eenzijdig wijzigingsbeding opgenomen in de overeenkomst. Hierdoor mag je werkgever jouw arbeidsvoorwaarden bij uitzondering aanpassen. Hiervoor moet-ie wel aantonen dat zijn belang om te wijzigen zwaarder weegt dan jouw belang om de voorwaarde hetzelfde te houden. In dat geval wijkt jouw belang ‘naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid’.

Naast je contract

Vaak is je arbeidsovereenkomst niet de enige plek waarin arbeidsvoorwaarden, rechten, plichten en afspraken staan. Sommige organisaties of branches hebben een collectieve arbeidsovereenkomst waarin al veel bepalingen en regelingen staan vastgelegd. Deze gaan voor de afspraken uit je individuele arbeidsovereenkomst. Bovendien mag laatstgenoemde niet afwijken van de cao als dit nadelig uitpakt voor jou. Als de afwijking voordelig uitpakt, mag ’t wel.

Juridische hulp nodig bij je arbeidsovereenkomst? Dit doen wij voor je.

 

De Unie op social media