De Unie, in jouw belang
0345 851 851
info@unie.nl

Vaststellingsovereenkomst

Bij een ontslag met wederzijds goedvinden bereiken je werkgever en jij een akkoord over je ontslag. Je werkgever stelt een vaststellingsovereenkomst op, waarin alle afspraken rond jouw vertrek staan. Onze specialisten vertellen je precies waar je op moet letten.

Ontslag met wederzijds goedvinden

Deze vorm van ontslag vindt plaats als je werkgever en jij een akkoord bereiken over jouw vertrek. Dit wil niet zeggen dat je er altijd blij mee bent: ook dit ontslag gebeurt namelijk op initiatief van je werkgever, bijvoorbeeld vanwege een reorganisatie. Je werkgever hoeft je geen reden te geven om een ontslag met wederzijds goedvinden voor te stellen. Ook is hij niet verplicht om je een transitievergoeding te betalen – al maakt een ontslagvergoeding wel vaak deel uit van de vaststellingsovereenkomst. Jij hoeft niet akkoord te gaan met de vaststellingsovereenkomst en dit type ontslag.

Vaststellingsovereenkomst: afspraken rond ontslag

Om eventuele toekomstige discussies te voorkomen, leggen jullie alle afspraken rond je vertrek schriftelijk vast. Denk aan afspraken over:

  • einddatum arbeidsovereenkomst
  • opname of uitbetaling van vakantiedagen, eventuele bonussen en overige vergoedingen
  • hoogte van de (transitie)vergoeding
  • concurrentiebeding
  • vrijstelling van werk tijdens opzegtermijn

Regels van het UWV

Heb je de einddatum van je arbeidsovereenkomst bereikt en nog geen nieuwe baan gevonden? Dan ben je werkloos. Misschien kom je in aanmerking voor een WW-uitkering van het UWV. Hiervoor is het wel belangrijk dat je vaststellingsovereenkomst goed is geformuleerd en voldoet aan de regels van het UWV. Anders heb je mogelijk geen recht op een WW-uitkering.

Juridische hulp nodig bij je vaststellingsovereenkomt? Dit doen wij voor je.

 

De Unie op social media