De Unie, in jouw belang

Jouw werk en inkomen

Werken na je pensioen? Zo zit het!

30 oktober 2023

Sommigen kijken tijdens hun loopbaan ontzettend uit naar het moment dat ze met pensioen mogen. Anderen kunnen het zich niet voorstellen dat ze niet meer werken later. Natuurlijk, veel reizen, lezen en tijd doorbrengen met je (klein)kinderen, dat is allemaal fijn. Maar daarnaast kan het ook prettig zijn om te blijven werken. Vanwege het dagritme bijvoorbeeld, of het extra inkomen. Wij zetten op een rij waar je allemaal op moet letten als je blijft doorwerken.

 

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

‘De pensioendatum’ is een fabeltje

Om maar gelijk een misverstand weg te nemen: dé pensioendatum bestaat niet. In deze blog lees je alles wat je moet weten over de pensioendatum.

Doorwerken na je pensioen

Stel, je hebt een pensioenregeling met een ingangsleeftijd van 65, maar wilt nog een jaar doorwerken – eventueel minder dan voorheen. Dan kun je je pensioen gewoon laten ingaan en daarnaast nog salaris ontvangen. Je kunt ook je pensioen uitstellen. Let in beide gevallen wel op eventuele fiscale gevolgen. Doorwerken na de pensioendatum in je huidige pensioenregeling is in principe ook mogelijk, maar je bouwt dan meestal geen pensioen meer op

Daarnaast heb je nog de datum waarop de wettelijke AOW ingaat. Wil je daarna blijven doorwerken, dan moet je daar afspraken over maken met je werkgever.

Bespreek je plannen

Wil je blijven werken? Bespreek dit dan tijdig met je werkgever. Neem eerst contact op met de specialisten van De Unie om je te laten informeren over de mogelijkheden en gevolgen van je keuze. Ons Service Center is elke werkdag bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur via sc@unie.nl en 0345 851 963.

Gerelateerde berichten

Werken pensioen

Aan de slag tijdens je pensioen

Rondreizen, je boekenkast uitlezen en tijd doorbrengen met (klein)kinderen: dat is vaak wat we voor ons zien als we denken…

Pensioengat

Hou je pensioengat in de gaten

Het principe van pensioen is simpel: tijdens je werkzame leven spaar je, zodat je genoeg inkomen hebt zodra je stopt…

Word gratis lid