De Unie, in jouw belang

Jouw werk en inkomen

Veel behoefte aan persoonlijk pensioeninzicht

28 oktober 2021

Vorig jaar organiseerden we persoonlijke pensioengesprekken voor leden die dicht bij hun pensioenleeftijd kwamen. Deze werden toen goed ontvangen. Daarom hebben we ook dit jaar weer een uitnodiging gestuurd naar alle leden die 60 worden of zijn geworden in 2021. In een persoonlijk videogesprek stonden we uitgebreid stil bij hun pensioensituatie en -mogelijkheden.
Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Inzicht in je toekomst

Het doel van deze gesprekken was om een toelichting te geven op de individuele pensioensituatie en vragen te beantwoorden. Veel Unieleden hebben zich aangemeld. Via Microsoft Teams hebben onze deskundigen hun pensioensituatie toegelicht aan de hand van Mijnpensioenoverzicht.nl, de website van de Stichting Pensioenregister. Verder hebben ze uitleg gegeven over de gevolgen van het pensioenakkoord en de flexibiliseringsmogelijkheden bij pensionering, zoals pensioenuitruil en de zogenaamde hoog-laagconstructie.

Zeer gewaardeerd

Na afloop hebben we de leden om hun mening gevraagd over de pensioengesprekken. De reacties waren zeer positief: de gesprekken met de deskundigen worden gewaardeerd met een gemiddeld rapportcijfer van een 9! Een goede reden om leden te blijven uitnodigen voor deze pensioenservice.

Meer weten

Heb je vragen over je pensioen en wil je ook in gesprek met onze deskundigen? Neem contact met ons op! Ons Service Center is elke werkdag bereikbaar van 8.00 tot 18.00 uur via sc@unie.nl en 0345 851 963.

 

 

Gerelateerde berichten

Eerder met pensioen? Het kan!

Hoe blij veel mensen ook zijn met hun loopbaan: tegen het einde kijkt bijna iedereen toch erg uit naar het…

Hoe groot is jouw pensioengat?

Hou je pensioengat in de gaten Het principe van pensioen is simpel: tijdens je werkzame leven spaar je, zodat je…

Word gratis lid