De Unie, in jouw belang

Jouw werk en inkomen

Update: waar staan we met het pensioenakkoord?

08 april 2021

In december 2020 zijn de concept-wetteksten en de Memorie van Toelichting voor het pensioenakkoord gepubliceerd. Via een internetconsultatie kon iedereen daarop reageren. Een aantal leden heeft via De Unie commentaar gegeven op de voorstellen, waarvoor hartelijk dank. In totaal heeft het ministerie van SZW ongeveer 800 reacties ontvangen.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

De volgende stap

Het ministerie is nu druk bezig om alle reacties te inventariseren en zal beoordelen of en hoe aanpassing van de concept-wetgeving wenselijk is. Minister Koolmees heeft aangekondigd dat de definitieve wetgeving na de zomer naar de Tweede Kamer wordt gestuurd. De beoogde ingangsdatum van de wetgeving is 1 januari 2022. Daarna treedt een overgangsperiode in tot uiterlijk 1 januari 2026, waarin werkgevers en werknemers nieuwe afspraken kunnen maken over pensioenregelingen.

Vragen?

Heb je vragen over het pensioenakkoord? Kijk op onze speciale pensioenpagina. Of neem gerust contact met ons op, we helpen je graag. Ons Service Center is elke werkdag bereikbaar van 8.00 tot 18.00 uur via sc@unie.nl en 0345 851 963.

[print_link]

Gerelateerde berichten

Hoogte van de AOW

Zo zit het écht met je AOW

Iedereen die in Nederland woont, heeft recht op het basispensioen. Toch blijft er vaak onduidelijkheid bestaan rondom de Algemene Ouderdomswet:…

Word gratis lid