De Unie, in jouw belang

Jouw werk en inkomen

Uit dienst: stopt je pensioenregeling dan ook?

06 juli 2023

Als je in loondienst werkt, heb je arbeidsvoorwaarden. Die gelden niet meer als je uit dienst gaat. Doe je mee aan de pensioenregeling van je werkgever? Dan stopt die ook. Dit heeft gevolgen voor je pensioenopbouw én raakt eventuele aanvullende regelingen, zoals je nabestaandenpensioen. Het is daarom erg belangrijk om stil te staan bij je pensioen als je afscheid neemt van je werkgever.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Einde deelname pensioenregeling

Als je niet meer aan de pensioenregeling deelneemt, bouw je geen ouderdomspensioen meer op. Daarnaast zijn er gevolgen voor je nabestaandenpensioen. De uitkering voor je partner en kinderen wordt in elk geval lager, maar het is ook mogelijk dat ze helemaal niets meer ontvangen als je onverhoopt komt te overlijden.

Schakel hulp in

Weet je dat je dienstverband gaat eindigen? Informeer dan op tijd bij je werkgever of pensioenuitvoerder wat de gevolgen daarvan zijn voor je pensioen. Of neem direct contact op met de pensioenspecialisten van De Unie. We kijken graag met je mee naar jouw pensioensituatie: wat gebeurt er nu je dienstverband eindigt en wat kun je doen om vervelende gevolgen te voorkomen? Een goede voorbereiding kan veel ellende voorkomen.

Meer weten?

Heb je vragen over jouw pensioenregeling of de gevolgen van het einde van je dienstverband voor je pensioen? Neem gerust contact met ons op. Ons Service Center is elke werkdag van 8.30 tot 17.00 uur bereikbaar via sc@unie.nl en 0345 851 963.

Gerelateerde berichten

Werken pensioen

Aan de slag tijdens je pensioen

Rondreizen, je boekenkast uitlezen en tijd doorbrengen met (klein)kinderen: dat is vaak wat we voor ons zien als we denken…

Pensioengat

Hou je pensioengat in de gaten

Het principe van pensioen is simpel: tijdens je werkzame leven spaar je, zodat je genoeg inkomen hebt zodra je stopt…

Word gratis lid