De Unie, in jouw belang

Jouw werk en inkomen

Omscholen hoeft geen geld te kosten

08 november 2022

De kans is groot dat jij niet hetzelfde werk blijft doen tot je pensioen. Maar toch: met een specifieke achtergrond, opleiding en ervaring zijn je carrièreopties ook weer niet onbeperkt. Precies om die reden is omscholing een mooie uitkomst. Je leert een ander vak en opent de deur naar een heel nieuw gedeelte van de arbeidsmarkt – heel waardevol als je baan op de tocht staat of je die zelfs kwijt bent. En dankzij Toekomstpro(o)f leg je de basis voor de rest van je loopbaan helemaal gratis!

Deskundige hulp

De betrokken en ervaren werkcoaches van Toekomstpro(o)f helpen jou aan een loopbaan waar jij gelukkig van wordt. Samen staan jullie uitgebreid stil bij je situatie, vaardigheden en kansen. Met een heel concreet plan van aanpak gaan jullie vervolgens aan de slag. Van loopbaanbegeleiding tot (om)scholing, van cursussen tot workshops: je krijgt toegang tot uiteenlopende middelen. Allemaal onder begeleiding van je persoonlijke coach.

Dit krijg je allemaal

  • Uitgebreide, persoonlijke begeleiding van je eigen coach
  • Geavanceerde tests voor inzicht in jezelf, je kwaliteiten en je ontwikkeling
  • Toegang tot onze hooggewaardeerde workshops en cursussen
  • Volledig plan van aanpak om met je loopbaan aan de slag te gaan
  • Hulp en begeleiding bij (om)scholing en opleidingen
  • Deskundige hulp bij de zoektocht naar nieuw, prettig werk

Volledig gratis

Zo’n uitgebreid en persoonlijk traject is een hoop waard. Toch kost het jou helemaal niets. Dat komt doordat Toekomstpro(o)f onderdeel is van het steunpakket van de overheid voor bedrijven en medewerkers, opgericht om grootschalige werkloosheid te voorkomen. De coaches van Toekomstpro(o)f werken vanuit 35 regionale mobiliteitsteams. Hierin werken vakbonden, werkgeversorganisaties, het UWV, gemeenten en opleidingsinstellingen nauw samen om jou aan nieuw werk te helpen. Alle begeleiding en (om)scholing wordt gefinancierd door de overheid. Daarom hoef jij helemaal niets af te rekenen.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Meer weten

Neem een kijkje op Toekomstpro(o)f voor meer informatie over de gratis werk-coaching op maat. Of neem contact op met ons Service Center. We zijn elke werkdag van 8.30 tot 17.00 uur bereikbaar via sc@unie.nl en 0345 851 963.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid