De Unie, in jouw belang

Jouw werk en inkomen

Krijg ik in 2021 nog reiskostenvergoeding als ik thuiswerk?

14 januari 2021

Sinds het voorjaar van 2020 werken veel Nederlanders (bijna) volledig thuis. Toch kregen veel van hen hun vaste reiskostenvergoeding doorbetaald: als deel van de coronamaatregelen van de overheid mochten werkgevers dit onbelast blijven doen. Deze maatregel geldt in ieder geval tot 1 februari 2021. Voorwaarde is wel dat dit een vaste vergoeding betreft die al voor 13 maart 2020 door de werkgever werd toegekend. Deze maand bepaalt het kabinet wat er gebeurt met de reiskostenvergoeding na deze datum.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Wat betekent dat voor jou?

Als jij tot nu toe je gebruikelijke reiskostenvergoeding uitgekeerd hebt gekregen terwijl je niet naar werk hoefde, dan verandert dit misschien vanaf 1 februari. Als de maatregel stopt, mag je werkgever namelijk alleen nog maar de reiskosten onbelast vergoeden die je daadwerkelijk maakt. De verwachting is dan ook dat veel werkgevers stoppen met uitbetaling van de vaste reiskostenvergoeding per 1 februari 2021.

Meer lezen over de verschillende vormen reiskostenvergoeding en de tijdelijke corona-maatregel die ervoor geldt? Dat kan in dit artikel.

Wanneer wordt duidelijk wat er met mijn reiskostenvergoeding gebeurt?

Het kabinet neemt in januari een beslissing. Wanneer ze een besluit hebben genomen, komt dat op de website van de Belastingdienst en laten wij het natuurlijk aan je weten.

Meer weten

Heb je in de tussentijd of na verandering van je reiskostenvergoeding vragen? Neem gerust contact met ons op. Ons Service Center is elke werkdag bereikbaar van 8.00 tot 18.00 uur via sc@unie.nl en 0345 851 963.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Word gratis lid