De Unie, in jouw belang

Jouw werk en inkomen

Help, ik vind mijn werk niet meer leuk. Wat nu?

31 augustus 2022

Je kunt om verschillende redenen uitgekeken zijn op je werk: je mist uitdaging, het botert niet met je baas of collega’s, je bent toe aan iets nieuws of je hebt het gewoon niet meer naar je zin. Wat de reden ook is, er is sprake van een onhoudbare situatie – waar je gelukkig wel iets aan kunt doen. De twee voornaamste routes naar werkgeluk: kleine aanpassingen in je huidige werk of organisatie, of een compleet nieuwe baan. In beide gevallen kun je de hulp inschakelen van de deskundige coaches van Werkprikkel en Toekomstpro(o)f.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Hetzelfde, maar dan (ergens) anders

Vaak komt de onvrede over je werk voort uit iets relatief kleins: een specifieke taak, de repetitie van werkzaamheden, één collega of leidinggevende. Voordat je een complete carrièreswitch overweegt, kun je eerst proberen bescheiden veranderingen door te voeren. Misschien kun je bijvoorbeeld jouw takenpakket een beetje aanpassen, hetzelfde werk doen in een ander team – of zelfs bij een andere organisatie – of rapporteren aan een andere leidinggevende.

Compleet nieuwe start

Is er een grondigere ingreep nodig om je werkgeluk terug te vinden? Dan kun je je loopbaan ook volledig omgooien: heel ander werk, op een andere plek in misschien wel een compleet andere branche. Nu lijkt ook het ideale moment voor zo’n overstap: bijna overal zijn ze heel hard op zoek naar nieuwe collega’s, waardoor je in veel gevallen zonder uitgebreide ervaring aan de slag kunt. Toch kan de stap best spannend zijn. Wat helpt, is als je een goed beeld hebt van je vaardigheden, interesses en de banen die daarbij aansluiten.

Toekomstpro(o)f helpt je op weg

Bovenstaande tips kunnen een hoop schelen in jouw zoektocht naar je droombaan. Toch is het echt niet zo makkelijk om je loopbaan uit te stippelen, helemaal als je nú je baan dreigt te verliezen. Denk er daarom eens aan om de hulp van een ervaren werkcoach in te schakelen! De betrokken coaches van Toekomstpro(o)f – een initiatief van VCP en De Unie – helpen jou graag aan een fantastische nieuwe baan. En het allerbeste: dat doen ze helemaal gratis!

Neem een kijkje op de website van Toekomstpro(o)f!

Gratis loopbaancoaching van Werkprikkel

Ook de coaches van Werkprikkel kun je helpen aan meer werkgeluk. Via een persoonlijk traject, betrokken coaching en een uitgebreide arbeidsmarktscan geven ze je inzicht in wie je bent, wat je kunt en welk werk goed bij je past. Ruim 1.000 anderen hebben het traject inmiddels doorlopen, een groot deel daarvan met succes. Bovendien: ook Werkprikkel kun je je tijdelijk kosteloos voor aanmelden.

Check de website van Werkprikkel voor meer informatie en meld je aan.

Meer weten

Kun jij wel een boost in je werkgeluk gebruiken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Neem gerust contact met ons op. Ons Service Center is elke werkdag van 8.00 tot 18.00 uur bereikbaar via sc@unie.nl en 0345 851 963.

Gerelateerde berichten

Werken pensioen

Aan de slag tijdens je pensioen

Rondreizen, je boekenkast uitlezen en tijd doorbrengen met (klein)kinderen: dat is vaak wat we voor ons zien als we denken…

Word gratis lid