De Unie, in jouw belang

Jouw werk en inkomen

AOW-bedragen vanaf 2022

21 december 2021

Elk halfjaar wordt de hoogte van AOW-uitkeringen aangepast. De hoogte wordt afgeleid van het minimumloon en hangt af van je woonsituatie. Woon je alleen? Dan is je uitkering hoger dan als je getrouwd bent of samenwoont. Hieronder vind je alle informatie over jouw AOW-uitkering vanaf 1 januari 2022 op een rij. 

Uitkering als je alleen woont

Je vakantietoeslag is € 70,54 bruto per maand, € 846,48 bruto per jaar, en wordt in mei netto uitbetaald. Je vakantietoeslag is al verwerkt in het bruto jaarbedrag hierboven, maar nog niet in de maandbedragen.

Uitkering per persoon als je getrouwd bent of samenwoont

Je vakantietoeslag is € 50,39 bruto per maand, € 604,68 bruto per jaar, en wordt in mei netto uitbetaald. Je vakantietoeslag is al verwerkt in het bruto jaarbedrag hierboven, maar nog niet in de maandbedragen.

Hoogte AOW-franchises
In Nederland bouwen we niet over ons hele inkomen pensioen op, maar over een deel: de pensioengrondslag. Dit is je inkomen min de zogenaamde AOW-franchise. Ook deze verandert per 1 januari.

Wanneer de pensioenopbouw lager is dan fiscaal toegestaan, kan een lagere AOW-franchise worden gebruikt.

Aftoppingsgrens
In 2022 is pensioenopbouw fiscaal gefaciliteerd tot een brutosalaris van € 114.866,-.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

Meer weten
Heb je vragen over deze bedragen of wil je weten wat ze betekenen voor jouw AOW? Neem gerust contact op met onze pensioenexperts. We zijn elke werkdag van 8.00 tot 18.00 uur telefonisch bereikbaar via 0345 851 963 en via sc@unie.nl.

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Werken pensioen

Aan de slag tijdens je pensioen

Rondreizen, je boekenkast uitlezen en tijd doorbrengen met (klein)kinderen: dat is vaak wat we voor ons zien als we denken…

Word gratis lid