De Unie, in jouw belang

Partnerverlof

Wanneer je net een kind hebt gekregen, breng je natuurlijk het liefst zoveel mogelijk tijd door met je gezin. Voor moeders is dit in Nederland al aardig geregeld met het kraamverlof van minstens tien weken. Maar voor jou als partner? Dat verschilt per werkgever en hangt af van veranderende wetgeving. Weten waar je precies aan toe bent? Onze experts helpen je graag. Bel ons gerust voor informatie of advies.

Wat doen we voor jou?

We maken afspraken met werkgevers tijdens de cao-onderhandelingen. Dit is zelfs een van onze speerpunten, kijk maar in onze PerspectiefnotaMaar ook op individueel vlak helpen we je, of je nu onder een cao valt of niet. Bijvoorbeeld door je arbeidsvoorwaarden te checken of met je mee te denken. Zo weet je precies waar je recht op hebt. 

Partnerverlof in Nederland

Vanaf 1 januari 2019 krijg je als kersverse partner vijf verlofdagen. Te weinig, vindt De Unie. Daarom zijn we erg trots dat we een langer partnerverlof hebben vastgelegd in de cao’s van organisaties als ING, RTL Nederland, APG en de Rabobank. Op collectief vlak blijven we strijden voor een passende verlofperiode van in ieder geval tien dagen. En wij zijn niet de enige: in het Europees Parlement zijn ze op 24 januari 2019 dezelfde verlofduur overeengekomen. Onze taak? Zorgen dat die zo snel mogelijk wordt ingevoerd.

Meer lezen? Dat kan in dit artikel in Uniewereld.