De Unie, in jouw belang

Jouw lidmaatschap

Zorg op maat, mét collectiviteitskorting

05 november 2020

In de laatste maanden van het jaar word je altijd overspoeld met aanbiedingen van zorgverzekeraars. Sommige mensen nemen de moeite niet om te kijken of het anders kan. Zonde, zeggen wij. Er valt namelijk wat te verdienen. Dat begint bij de juiste keuzes: je wilt natuurlijk verzekerd zijn voor zorg die je nodig gaat hebben, niet voor kosten die je niet gaat maken. Wat nog meer kan helpen? Collectiviteitskorting.  

Eerste ‘winst’

Omdat wij je graag willen helpen aan een goed zorgpakket, werken we samen met vooraanstaande zorgverzekeraars. Zij hebben speciaal voor onze leden pakketten samengesteld. Verschillende polissen, gericht op verschillende levensfasen en zorgbehoeften. Sluit je deze af en ben je lid van De Unie? Dan kun je profiteren van collectiviteitskorting. Net als de duizenden leden die je voorgingen.

Collectiviteitskorting

Bij alle pakketten die samengesteld zijn voor De Unie profiteer je van de collectiviteitskorting. Wettelijk mag deze maximaal 5 procent zijn op basispakketten en 10 procent op aanvullende pakketten. Er gaan geruchten dat deze korting in 2023 mogelijk wordt verboden, maar dat is nog geen gelopen race. Wat er ook gebeurt: tot die tijd kun je profiteren. Maar staar je niet blind op de collectiviteitskorting. Liever een procentje minder korting, als dat betekent dat het pakket perfect bij jou en je situatie past!

Maatwerk

We hebben afspraken gemaakt met twee gerenommeerde zorgverzekeraars: Zilveren Kruis Achmea en VGZ. Zij bieden diverse pakketten aan waar je uit kunt kiezen. Kijk altijd eerst welk pakket het beste bij je past en wat voor jou het gunstigste is.  

Balans werk en privé
Werkend Nederland heeft vaker te maken met uitval door structurele werkstress. Vaak gepaard met slechter slapen en andere symptomen die te maken hebben met drukte en zorgen over (behoud van) werk, studie en privé. Een juiste balans is daarom essentieel. Maar mocht het toch nodig zijn, dan is er een pakket dat je daarbij extra helpt – ook preventief. Onze leden ontvangen naast een gedegen pakket aanvullend extra kostenvergoedingen en hulpmiddelen. Denk aan bijvoorbeeld slaapcursussen, mindfullness, hulp bij psychische klachten en rouwverwerking.

Met pensioen
Als je ouder wordt, heb je waarschijnlijk behoefte aan andere zorg. Ook voor deze doelgroep is er een speciaal pakket met aanvullende zorgvoorzieningen samengebracht.  Bij deze verzekering ligt de zorgfocus bijvoorbeeld nadrukkelijker op ruime vergoedingen voor aanvullende mantelzorg, uitgebreide fysiotherapie, preventieve cursussen, palliatieve zorg van een naaste, ouderenzorg als geriatrie, chiropractie, hulpmiddelen en dergelijke.

Bekendmaking pakketten

Binnenkort kunnen we je verder informeren over de pakketten. Op de hoogte blijven van polissen, aanvullende voorzieningen en premies? Zorg dat je onze nieuwsbrief ontvangt! Krijg je die nog niet, schrijf je dan hier in.

Meer weten

Vragen over zorgverzekeringen, dit artikel of een van onze andere ledenvoordelen? Neem gerust contact op met ons Service Center. We zijn elke werkdag bereikbaar van 8.00 tot 18.00 uur via sc@unie.nl en 0345 851 963.

Wil jij op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief..

Gerelateerde berichten

Word gratis lid