De Unie, in jouw belang

Jouw lidmaatschap

Zo zorg je voordelig voor rechtsbijstand tijdens je loopbaan

28 september 2022

Tijdens je loopbaan kun je te maken krijgen met allerlei problemen en conflicten. Van onenigheid met je werkgever over je contract tot een verschil van mening met het UWV over je arbeidsongeschiktheid. Op zulke momenten kan het fijn zijn om een juridisch expert naast je te hebben. Bovendien: in veel gevallen helpen gerichte adviezen, handige tips en oplossingsgericht meedenken om conflicten te voorkomen, dus voordat ’t tot gedoe komt – nóg fijner! Ook daar kun je onze juridisch experts voor inschakelen.

Ontvang jij onze nieuwsbrief nog niet? Schrijf je dan snel in.

We staan voor je klaar als er iets aan de hand is

Loopt een klein meningsverschil met je werkgever of een instantie uit op een juridisch conflict? Dan kun je je al snel erg verloren voelen. De tegenpartij – tot voor kort misschien wel je eigen baas – krijgt hulp van allerlei juridische afdelingen en experts, en jij staat er alleen voor. Maar dat hoeft helemaal niet! Je schakelt namelijk zo de juridisch specialisten van De Unie in. Zij hebben ontzettend veel ervaring met verschillende uitkerings- en arbeidsrechtkwesties en zetten die graag in voor jouw werk en inkomen: door je te informeren, adviseren, namens jou te onderhandelen of in het uiterste geval zelfs voor je te procederen.

Je kunt ook op ons bouwen als er (nog) geen conflict is

Wij snappen ook: een juridisch geschil is niet leuk om mee te maken, zelfs niet als je er goed voor staat. Daarom doen we er alles aan om dat soort vervelende situaties te voorkomen. Zo kun je ons Service Center altijd bellen of mailen met je vragen, twijfels en dilemma’s, hoe klein ook. Vaak helpt vroeg meekijken naar je situatie, contract of beoordelingsverslag al een hoop gedoe in de kiem smoren. We adviseren, tippen, sparren en luisteren naar je verhaal. Samen komen we tot een plan van aanpak waar jij mee kunt leven en we de situatie hopelijk mee kunnen sussen. Lukt dat toch niet? Dan bedenken we samen hoe we een wenselijke oplossing bereiken.

We gaan verder dan een rechtsbijstandsverzekering

Nu zul je misschien denken: die juridische hulp krijg ik ook als ik een rechtsbijstandsverzekering neem, waarom zou ik dan de hulp van De Unie inschakelen? De juridisch specialisten van De Unie staan veel vroeger al voor je klaar. We denken met je mee en sparren over je situatie, óók als er nog helemaal geen sprake is van een (dreigend) conflict. Zo hoeft er soms niet eens een probleem te ontstaan en kun jij weer fijn doorgaan met je werk. Wij staan naast je tijdens je hele loopbaan, niet alleen als er iets aan de hand is. Denk aan vragen die opkomen als je gebruik wilt maken van een bepaalde regeling in een cao. Ook dan kunnen we met je meedenken.

Meer weten

Op onze website lees je meer over onze juridische dienstverlening. Direct een vraag stellen aan onze juridisch experts? Of dreigt er al een conflict, en wil je juridische hulp? Neem contact met ons op. Ons Service Center is elke werkdag van 8.30 tot 17.00 uur bereikbaar via sc@unie.nl en 0345 851 963.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid