De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Zuivelindustrie: Tijd voor een nieuwe cao

05 januari 2024

Het lijkt wel alsof de cao nog niet zolang geleden is afgesloten en dat klopt! Toch is het alweer tijd om te onderhandelen over de volgende. Op 31 maart 2024 loopt de huidige cao namelijk af. Welke arbeidsvoorwaarden zijn voor jou van belang?  Klik hier om ons te laten weten welke arbeidsvoorwaarden voor jou belangrijk zijn om te regelen. Dit kan tot en met 12 januari, 12.00 uur. Laat ons vooral ook weten wat je graag wilt behouden en wat er wat jou betreft uit de cao mag verdwijnen.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Wat is er voor jou belangrijk?

Om je geheugen op te frissen kun je hier lezen wat er in de vorige cao is afgesproken. De Unie is erg benieuwd hoe deze afspraken zijn bevallen. Hoe wordt er op de werkvloer aangekeken tegen het verdwijnen van het di-budget in ruil voor de loonsverhoging? Hebben jullie op de technische afdelingen gemerkt dat de arbeidsmarkttoeslag ervoor heeft gezorgd dat er meer collega’s binnen zijn gehaald en is daardoor de werkdruk ook verlaagd? Zijn er collega’s die gebruik hebben kunnen maken van de verruimde RVU-regeling of zijn er juist collega’s die er gebruik van zouden willen maken, maar dat op dit moment niet kunnen? Voor sommige leden geldt de Hoger personeel cao. Zijn er specifieke onderwerpen van belang voor deze cao? Daar onderhandelen we gelijktijdig over. Vergeet dus niet de input mee te geven voor de Hoger personeel cao. Natuurlijk zijn er ook nieuwe onderwerpen te bedenken die we mee kunnen nemen naar de onderhandelingen. Denk bijvoorbeeld aan ouderschapsverlof en/of geboorteverlof en een opleidingsbudget.

Het proces

Aan de hand van de toegezonden onderwerpen maak ik een concept-voorstellenbrief. Deze brief zal ik delen in een nieuwsbrief, dan kun je daar nog op- en of aanmerkingen op maken. Daarna zal de voorstellenbrief worden gedeeld met de werkgeversdelegatie van de NZO en start het onderhandelingsproces.

De onderhandeldata

Woensdag 28 februari 2024, onderhandeldag 1
Maandag 11 maart 2024, onderhandeldag 2
Woensdag 27 maart 2024, onderhandeldag 3

Contact

Mochten er vragen of opmerkingen zijn naar aanleiding van deze nieuwsbrief, neem dan contact met ons op. Dat kan door een e-mail te sturen naar: mandy.raaijmakers@unie.nl. Heb je een individuele vraag of behoefte aan advies, neem dan contact op met ons Service Center via sc@unie.nl of telefonisch via 0345-851 963.

Gerelateerde berichten

Zuivelindustrie: Inzet De Unie

In dit bericht brengen we je hoogte gebracht van de inzet over de nieuwe cao.   Inzet cao-onderhandelingen Je kunt…

Word gratis lid