De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Zuivelindustrie: Nieuw onderhandelingsresultaat

17 mei 2023

Voor de nieuwe zuivel cao is er een verbeterd resultaat tot stand gekomen. Door middel van de acties van de andere bonden heeft de werkgever er uiteindelijk voor gekozen een aangepast voorstel te doen. Omdat er wijzigingen zitten in dit voorstel ten opzichte van het oude voorstel vragen wij onze leden ook opnieuw te stemmen over dit resultaat. We leggen je hieronder uit wat er is gewijzigd. Dit zijn wijzigingen ten opzichte van het al bestaande voorstel, de overige punten blijven gelijk.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Loon en looptijd

De looptijd van de cao is verlengd van 12 naar 15 maanden. De eerste loonsverhoging van 8% per 1-1-2023 blijft in stand. Daar komt per 1-1-2024 een loonsverhoging van 2,65% bij. Daarnaast zal per 1-1-2024 de 1% van het duurzame inzetbaarheidsbudget worden omgezet naar 1% loonsverhoging. Deze komt bovenop de 2,65%.

Al het bovenstaande geldt voor medewerkers die niet vallen onder een aparte HP ondernemingsregeling conform artikel 4 lid 3. Indien je wel valt onder een ondernemingsregeling conform artikel 4 lid 3 ontvang je de 1% omzetting van het duurzame inzetbaarheidsbudget in de vorm van een persoonlijke toeslag per 1-1-2024. Deze is welvaartsvast (volgt de algemene loonontwikkeling cao) en pensioengevend. Je ontvangt hierover ook vakantietoeslag, eindejaarsuitkering en eventuele ploegentoeslag.

Beëindiging duurzame inzetbaarheidsbudget

Het duurzame inzetbaarheidsbudget wordt dus beëindigd per 1-1-2024. Het reeds opgebouwde budget kun je nog besteden via het budget tot 1-9-2023. Als het opgebouwde budget niet is besteed, wordt dit nog opgebouwde bedrag eind 2023 uitgekeerd.

Verbetering regeling vervroegd uitdiensttreden (RVU)

Om gebruik te kunnen maken van de RVU had je 45 dienstjaren nodig bij dezelfde werkgever. Dat is verlaagd naar 35 dienstjaren en uitgebreid naar verschillende werkgevers in de zuivelbranche. Het is aan de werknemer om dit aantoonbaar te maken en je moet nog steeds voldoen aan de overige voorwaarden. Er kunnen op deze manier meer werknemers gebruikmaken van de RVU.

Verbetering consignatieregeling

De consignatieregeling wordt verbeterd door een verhoging van de vergoeding:

  • op maandag tot en met vrijdag van 4,8% naar 6% van het functiesalaris per uur;
  • op zaterdag, zondag en een feestdag van 13,5% naar 17% van het functiesalaris per uur.

Daarnaast hoeven de uren die niet gemaakt zijn door de consignatiedienst niet meer te worden ingehaald.

Het volledige onderhandelingsresultaat kun je hier lezen.

Wat vind De Unie?

Wij denken dat het huidige onderhandelingsresultaat een verbetering is van het laatste eindbod van de NZO. We vinden het jammer dat het duurzame inzetbaarheidsbudget wordt beëindigd. Het is belangrijk om de aandacht te blijven houden op duurzame inzetbaarheid van het personeel. Wij hadden verzocht om een uitbreiding van de bestedingsmogelijkheden van dit budget. Met de omzetting naar structureel salaris of een welvaartsvaste persoonlijke toeslag, kun je het bedrag spenderen naar vrij inzicht.

Tot wanneer kan ik stemmen?

De leden hebben een uitnodiging ontvangen om te stemmen. De stemming staat per direct open en sluit op woensdag 31 mei om 12:00 uur. 

Contact

Zijn er vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit bericht neem dan contact op met de belangenbehartiger Mandy Raaijmakers via e-mail mandy.raaijmakers@unie.nl. Heb je een individuele vraag of behoefte aan advies, neem dan contact op met ons Service Center via sc@unie.nl of telefonisch via 0345-851 963. We adviseren je graag!

Gerelateerde berichten

Zuivelindustrie: Inzet De Unie

In dit bericht brengen we je hoogte gebracht van de inzet over de nieuwe cao.   Inzet cao-onderhandelingen Je kunt…

Word gratis lid