De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Zuivelindustrie: Inzet De Unie

27 februari 2024

In dit bericht brengen we je hoogte gebracht van de inzet over de nieuwe cao.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Inzet cao-onderhandelingen

Je kunt hier de voorstellen lezen. De voorstellen zijn mede tot stand gekomen door de feedback van onze leden. Op dinsdag 20 februari 2024 heeft FrieslandCampina hun jaarcijfers gedeeld, hieruit blijkt dat ze ruim 149 miljoen verlies hebben gemaakt over 2023. Dit kan voor mogelijke zorgen baren binnen de Zuivelindustrie. De Zuivelindustrie is groter dan alleen FrieslandCampina.

De Unie vindt het belangrijk dat iedereen wordt gecompenseerd voor eventueel koopkrachtverlies en stelt daarom een koopkrachtverbetering van 1% per jaar voor, ook voor medewerkers die onder de HP-cao vallen en afspraken hebben gemaakt op ondernemingsniveau.

Wij gaan je eind deze week verder informeren over hoe de eerste onderhandelingsdag is gegaan.

Onderhandelingsdatum ’s

Om tot een nieuwe cao te komen zijn er al drie data gepland voor de onderhandelingen. Als het nodig is zullen er meer afspraken worden ingepland. Via nieuwsbrieven zullen wij de leden op de hoogte houden over de voortgang van de gesprekken.

  • Woensdag 28 februari 2024
  • Maandag 11 maart 2024
  • Woensdag 27 maart 2024

Nieuwe belangenbehartiger

Per 27 februari 2024 wordt het stokje van Mandy Raaijmaker overgenomen door Wicher van der Hoef. Hij gaat de belangen behartigen in de zuivelsector.

Kaderledengroep

Op dit moment hebben wij een kadergroep voor de zuivel cao, maar wij zoeken meer leden. Je bent als deelnemer van de kadergroep het klankbord voor de belangenbehartiger zijn oren en ogen binnen de verschillende bedrijven. Wil je graag deelnemen aan de kadergroep of heb je nog vragen neem dan contact op met de belangenbehartiger.

Contact

Zijn er vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van dit bericht, neem dan contact op met de belangenbehartiger Wicher van der Hoef via email wicher.van.der.hoef@unie.nl of bel 06-5252 2023.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid