De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Zuivelindustrie: Er is een onderhandelingsresultaat bereikt

14 mei 2024

De NZO (werkgeversorganisatie), De Unie en haar collega-vakbonden hebben een onderhandelingsresultaat bereikt voor de nieuwe cao’s in de Zuivel (cao I en de cao HP).

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Resultaat

Lees hier het complete onderhandelingsresultaat. Er zijn op verschillende onderwerpen afspraken gemaakt en er zal de komende cao-periode onderzoek worden gedaan naar een aantal onderwerpen. De Unie vindt het een mooi onderhandelingsresultaat, wat volgens ons recht doet aan de medewerkers en de toekomstige medewerkers binnen de Zuivelindustrie.

Loon en looptijd

De cao’s I en HP hebben een looptijd van 12 maanden, namelijk van 1 april 2024 tot en met 31 maart 2025.

  • 1 april 2024 (met terugwerkende kracht) worden de salarisschalen en individuele salarissen verhoogt met 2%.
  • 1 juli 2024 worden de salarisschalen en individuele salarissen verhoogt met 1%.

De verhoging van 3% geldt niet voor medewerkers die onder een aparte HP ondernemingsregeling conform artikel 4 lid 3 vallen. Voor deze groep worden de verhogingen op onderneming niveaus bepaald.

Eindejaarsuitkering

Op 1 januari 2025 zal voor iedereen de eindejaarsuitkering worden verhoogt met 1%. Deze verhoging van de eindejaarsuitkering geldt ook voor medewerkers die onder een ondernemingsregeling vallen.

Financieel gesprek

In de looptijd van de nieuwe cao, zal de mogelijkheid komen voor medewerkers in de zuivel om een financieel gesprek aan te vragen. Een financieel gesprek kan helpen met inzichten krijgen over jouw persoonlijke situatie, wat kan helpen bij het maken van eventuele keuzes.

Cao hoger personeel (hp)

Gedurende de looptijd van de cao onderzoeken cao-partijen gezamenlijk in een petit comité het karakter van cao HP en de visie van partijen op deze cao voor de toekomst. Voor De Unie is dit een belangrijke afspraak, zodat er in gezamenlijkheid kan worden gekeken wat het doel is van de HP-cao.

Wat vind jij?

Nu er een onderhandelingsresultaat ligt, zijn wij benieuwd naar de mening van onze leden. Wij zijn er positief over. We leggen het ter stemming voor aan de leden met een Compleet lidmaatschap. Zij kunnen hun stem erover uitbrengen tot en met woensdag 29 mei 2024. Als de leden instemmen, dan is er een nieuwe cao en kan de salarisverhoging met terugwerkende worden geregeld.

Contact

Zijn er vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van dit bericht, neem dan contact op met de belangenbehartiger Wicher van der Hoef via email wicher.van.der.hoef@unie.nl of bel 06-5252 2023.

 

Gerelateerde berichten

Word gratis lid