De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Zorgverzekeraars: pensioen

17 mei 2024

In dit bericht informeren wij je over de uitkomst van de stemmingen over de nieuwe pensioenregeling die vakorganisaties en werkgevers aangesloten bij Zorgverzekeraars Nederland (ZN) recent hebben afgesloten.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Uitslag stemmingen

De stemmingstermijn liep tot en met dinsdag 14 mei 2024. De conclusie is dat de actieve leden van De Unie vóór de nieuwe pensioenregeling zijn. De leden die nu slaper of gepensioneerd zijn, hebben we in dezelfde periode om advies gevraagd over het overhevelen van het vermogen van het pensioenfonds van de huidige regeling naar de nieuwe pensioenregeling (invaren). Ook daar is een positief advies op ontvangen. De achterbannen van de andere vakorganisaties en ZN-werkgevers zijn ook akkoord, dus is er nu sprake van een breed gedragen akkoord over de nieuwe pensioenregeling.

Vervolg

De sociale partners dragen de nieuwe pensioenregeling over aan het pensioenfonds SBZ met het verzoek om deze uit te voeren. Als SBZ de nieuwe regeling aanvaardt, dan kijkt De Nederlandse Bank er ook nog naar. Is dit allemaal in orde, dan voert SBZ de nieuwe pensioenregeling per 1 juli 2026 uit.

Pensioeninformatie

Meer informatie over pensioen vind je op de website van Pensioenduidelijkheid. Dit is een initiatief van vakbonden, werkgeversorganisaties, pensioenuitvoerders en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het doel is betrouwbare informatie te bieden over het pensioenstelsel. Meer informatie over jouw huidige pensioen kan je vinden via de site van het pensioenfonds SBZ. Als je vragen hebt over jouw pensioen, dan kan je deze stellen via Contact (sbzpensioen.nl). Uiteraard vind je ook meer informatie op de website van De Unie en als Unielid kun je daar advies over krijgen of je vraag aan ons stellen.

Contact

Als je wilt reageren op dit bericht of contact wil hebben over een collectieve zaak, dan kan je de belangenbehartiger Emanuel Geurts het beste bereiken via emanuel.geurts@unie.nl of telefonisch via 06-5252 2074. Voor individueel advies kan je contact opnemen met  de afdeling Service Center via 0345-851 963, via email sc@unie.nl of de chatfunctie op www.unie.nl.

Gerelateerde berichten

Word gratis lid