De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Zorgverzekeraars Nederland: Pensioenupdate Nabestaandenpensioen

24 april 2023

Sociale partners, te weten Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en vakorganisaties vinden het belangrijk om je op de hoogte te houden over de ontwikkelingen rondom de Wet toekomst pensioenen (Wtp). Hieronder de gezamenlijke communicatie over het nabestaandenpensioen.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf €0!

 

Algemene update

De werkgevers en vakorganisaties onderzoeken samen welke aanpassingen nodig zijn om ervoor te zorgen dat onze pensioenregeling voldoet aan de nieuwe regelgeving van de Wtp. We hebben hiervoor een planning opgesteld waarbij we stap voor stap verschillende onderwerpen bespreken (zoals ook uitgelegd in de update van februari). We vinden het daarbij belangrijk om een zorgvuldig proces te doorlopen en niet overhaast beslissingen te nemen. Aan de andere kant willen we ook stappen maken. Zo hebben we de afgelopen twee overleggen stilgestaan bij het onderwerp nabestaandenpensioen.

Onderzoek naar partner- en wezenpensioen

In maart zijn we gestart met een onderzoek naar de gevolgen van de Wtp voor het partner- en wezenpensioen, samen ook wel het nabestaandenpensioen. Het partner- en wezenpensioen is het pensioen dat je partner en/of kinderen ontvangen na je overlijden.

In ons onderzoek kijken we onder meer naar de hoogte van het pensioen dat jouw partner en/of kinderen volgens de huidige regeling ontvangen. Daarna onderzoeken we hoe hoog het pensioen in de nieuwe regeling moet worden. Wij vinden het belangrijk dat voor zo veel mogelijk deelnemers het pensioen voor de partner en kinderen gelijk of hoger is dan in de huidige regeling. Maar we moeten ook rekening houden met de kosten van deze pensioenen. Kortom, een lastige puzzel. In april/mei willen we hierover een besluit nemen.

Wil je meer weten over het partner- en wezenpensioen in de huidige regeling en wat er gaat veranderen? Lees dan ook het informatiebericht over dit onderwerp.

Mocht je naar aanleiding van bovenstaande nog vragen hebben, stuur dan een e-mail (emanuel.geurts@unie.nl) naar de belangenbehartiger Emanuel Geurts.

 

Gerelateerde berichten

Zorgverzekeraars: pensioen

In dit bericht informeren wij je over de uitkomst van de stemmingen over de nieuwe pensioenregeling die vakorganisaties en werkgevers…

Zorgverzekeraars Nederland: pensioen

In dit bericht informeren wij je over de uitkomst van de pensioenbesprekingen tussen de vakorganisaties en werkgevers aangesloten bij Zorgverzekeraars…

Word gratis lid