De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Zorgverzekeraars: Eindbod cao

07 oktober 2022

Sociale partners zijn enkele maanden in onderhandeling geweest voor een nieuwe cao maar helaas zonder onderhandelingsresultaat. Werkgevers brengen nu een eindbod op de cao uit waar de leden van de vakorganisaties hun stem over mogen uitbrengen.

Schrijf je nu gratis in als light-lid en mis nooit meer nieuws over de cao Zorgverzekeraars.

Eindbod cao-onderhandelingen

Werkgevers hebben een eindbod geformuleerd op loon en alle andere zaken die vanuit vakorganisaties op de onderhandelingstafel zijn gelegd. Onderwerpen als ouderschapsverlof, rouwverlof en transitieverlof zijn overgenomen en andere zaken rondom duurzaamheid, inzetbaarheid, hybride werken en werkstress weer niet.

Ik verwacht dat jouw werkgever ook tekst en uitleg geeft bij de gemaakte keuzes in het eindbod. Werkgevers hebben dit immers toegezegd te zullen doen, nadat jullie die oproep ertoe deden via mij.

Stemming en vervolg

Leden hebben de mogelijkheid om hun stem uit te brengen tot en met zondag 23 oktober 2022. Afhankelijk van de uitslag van de stemming is er dan wel of geen nieuwe cao. Aangezien de huidige cao niet is opgezegd, loopt deze nog ongewijzigd door vanaf 1 oktober 2022.

Schrijf je nu gratis in als light-lid en mis nooit meer nieuws over de cao Zorgverzekeraars.

Contact

Heb je na het lezen van deze nieuwsbrief nog vragen of wil je me iets meegeven? Neem dan contact op met de belangenbehartiger Emanuel Geurts via 06-5252 2074 of emanuel.geurts@unie.nl. Heb je een individuele casus of behoefte aan (juridisch) advies, neem dan contact op met ons Service Center via sc@unie.nl of telefonisch via 0345-851 963. We helpen je graag!

 

[print_link]

Gerelateerde berichten

Zorgverzekeraars: Update

In dit bericht informeren wij  je over de cao-onderhandelingen, pensioenoverleg, sectoroverleg en de landelijke stand van zaken over diversiteit en…

Zorgverzekeraars: Een update over pensioen

In deze bericht vind je een terugkoppeling van recente overleggen tussen zorgverzekeraars, vakorganisaties en pensioenfonds over een nieuwe pensioenregeling voor…

Word gratis lid