De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Zorgverzekeraars: Een update over pensioen

20 maart 2023

In dit bericht informeren wij je over de ontwikkelingen rondom jouw pensioenregeling.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Pensioen

De 2e Kamer heeft in december 2022 voor de nieuwe pensioenwet gestemd en in januari 2023 is de 1e Kamer begonnen met de behandeling van de wet. En dat doen ze grondig zo blijkt. Ze nodigen deskundigen uit om zich te laten informeren en hebben al meer dan duizend vragen over de pensioenwet geformuleerd. De vragen lopen uiteen van fundamenteel, tot praktisch en zeer gedetailleerd. De senatoren hebben minister Schouten gevraagd om binnen vier weken te antwoorden. Meer over het hele proces kan je terugvinden op https://www.werkenaanonspensioen.nl/.

De Unie heeft recent haar leden geïnformeerd over de pensioenontwikkelingen. De gegeven presentatie vind je hier. Voor de bredere context is het beter om de hele bijeenkomst terug te kijken via deze link. Ook het pensioenfonds SBZ informeert haar deelnemers. Zo is er een reeks webinars over verschillende onderdelen te volgen via https://www.sbzpensioen.nl/webinars. Verder legt het fonds uit wat het nieuwe pensioenstelsel betekent voor jouw inkomen voor later via https://www.sbzpensioen.nl/pensioenakkoord.

De vakorganisaties en werkgevers zijn onderling en ook met het pensioenfonds in gesprek over een nieuwe pensioenregeling. Zo hebben we recent gesproken over onder andere het tijdpad tot aan invoering van de nieuwe regeling. Als partijen kiezen voor de flexibele pensioenregeling, dan kan de pensioenuitvoerder APS deze per 1-1-2025 uitvoeren. Kiezen we voor de solidaire pensioenregeling, dan wordt dit een latere ingangsdatum. De komende maanden hebben we nog gesprekken staan. Die moeten in het laatste kwartaal leiden tot een nieuwe regeling. Maar dan moet er wel sprake zijn van een afgerond pensioenwetgevingstraject en dat is nog niet zo zeker. Wordt dus nog vervolgd.

Contact

Als je wilt reageren op dit bericht of contact wil hebben, dan kan je met de belangenbehartiger Emanuel Geurts contact opnemen via 06-52522074 of via  emanuel.geurts@unie.nl. Voor individueel advies kan je contact opnemen met de afdeling Service Center via 0345-851 963, via email sc@unie.nl of de chatfunctie op www.unie.nl. We helpen je graag!

Gerelateerde berichten

Word gratis lid