De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Zorgverzekeraars: De inzet voor de nieuwe cao ligt op tafel!

15 mei 2024

De huidige cao Zorgverzekeraars loopt nog tot 1 oktober 2024. Gezien de zomerperiode zijn de sociale partners nu al begonnen met de onderhandelingen voor een nieuwe cao Zorgverzekeraars. Met deze nieuwsbrief informeer ik je over de eerste ronde van de cao-onderhandelingen.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

Start cao-onderhandelingen

Eerder hebben wij de leden gevraagd wat zij als thema’s en inzet willen zien vanuit De Unie voor de nieuwe cao. Dank voor de vele reacties op deze vraag! Er is goede input gegeven voor de inzetbrief van De Unie.

Op dinsdag 14 mei 2024 zijn we gestart met de onderhandelingen, met een presentatie vanuit de werkgevers over de financiering van het zorgstelsel en de rol die zorgverzekeraars daarin hebben. Daarna hebben we – onder leiding van een externe voorzitter – de cao-voorstellen van beide partijen aan elkaar gepresenteerd.

De werkgevers willen tijdens deze onderhandelingen praten over een langere looptijd van de cao en aanpassingen doen aan sabbatical verlof, de overwerkregeling, het arbeidsongeschiktheidspensioen en enkele tekstuele cao-zaken. Hun looninzet volgt later in deze onderhandelingen. De vakorganisaties hebben erop aangedrongen dat de werkgevers tijdens de volgende ronde daar wel duidelijkheid over geven.

Op maandag 27 mei 2024 staat de tweede onderhandelingsronde gepland. Dan zullen we dieper ingaan op de verschillende thema’s en punten van de voorstellen van de cao-partijen.

Contact

Als je vragen hebt over dit bericht en/of je wilt de belangenbehartiger Emanuel Geurts spreken, dan is hij te bereiken via 06-5252 2074 of emanuel.geurts@unie.nl. Heb je een individuele casus of behoefte aan (juridisch) advies, neem dan contact op met ons Service Center via sc@unie.nl of telefonisch via 0345-851 963. We helpen je graag en gaan vertrouwelijk met jouw informatie om!

Gerelateerde berichten

Zorgverzekeraars: pensioen

In dit bericht informeren wij je over de uitkomst van de stemmingen over de nieuwe pensioenregeling die vakorganisaties en werkgevers…

Zorgverzekeraars Nederland: pensioen

In dit bericht informeren wij je over de uitkomst van de pensioenbesprekingen tussen de vakorganisaties en werkgevers aangesloten bij Zorgverzekeraars…

Word gratis lid