De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Zorg van de Zaak: input voor nieuwe cao

12 oktober 2023

De huidige cao van Zorg van de Zaak loopt eind dit jaar af. Voor De Unie is dit aanleiding om samen met onze leden tot een goede inzetbrief te komen.

De cao loopt af op 31 december 2023. Bij aanvang van de onderhandelingen wordt gewerkt met een voorstellenbrief. Hierin staan de voorstellen waar we graag een afspraak over willen maken in de nieuwe cao. We hebben al naar een paar onderwerpen gekeken. Hierbij hebben we ook gekeken naar de voorstellen van vorig jaar en deze vergeleken met het bereikte resultaat. De onderwerpen waar we geen akkoord over hebben bereikt, zullen we nu weer meenemen. We denken hierbij aan een structurele loonsverhoging die de inflatie corrigeert met daarbovenop 1% en 5 mei als jaarlijkse vrije dag.

De kracht van een goede inzetbrief wordt mede bepaald door de betrokkenheid van de leden. De input van onze leden is dus belangrijk. Daarom willen we van onze leden weten wat zij belangrijk vinden. Het zijn tenslotte hun arbeidsvoorwaarden.

De reactietermijn staat open tot en met 20 oktober 2023. Daarna zal de input worden verwerkt in de inzetbrief waarmee we de onderhandelingen ingaan. Onze leden ontvangen hiervan de definitieve versie.

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit bericht, mail dan naar harma.pethke@unie.nl.

Gerelateerde berichten

Zorg van de Zaak

Cao Zorg van de Zaak

Op vrijdag 4 december heeft De Unie een onderhandelingsresultaat bereikt met jouw werkgever voor de nieuwe Cao Zorg van de…

Word gratis lid