De Unie, in jouw belang

Jouw cao en branche

Zoetwarenindustrie: cao-voorstellen 2024

17 april 2024

De cao voor de Zoetwarenindustrie loopt op 1 oktober 2024 af. De werkgevers en de vakbonden hebben besloten om vroegtijdig te starten met de cao-onderhandelingen. Dat zorgt ervoor dat de leden in principe zo snel mogelijk duidelijkheid krijgen.

Sluit je nu aan bij De Unie. Dat kan al vanaf 0,-

 

De werkgevers hebben de werknemers in de gelegenheid gesteld om via een enquête aan te geven wat zij belangrijk vinden. Vanzelfsprekend kwam daar het onderwerp koopkrachtbehoud en stijging van de koopkracht uit. Andere onderwerpen die met name genoemd zijn, zijn de werk- en privébalans, welzijn en gezondheid en ook functiewaardering. De Unie heeft in haar voorstellenbrief een aantal zaken daarvan overgenomen.

Looninzet; 8.75%

De Unie komt met een stevige looneis. Wij kijken daarbij naar de huidige tijd, maar ook terug naar de afgelopen jaren.  De Unie vindt iets inhalen wel op zijn plaats als je uitgaat dat je per jaar ook 1% koopkrachtverbetering zou moeten kunnen krijgen. Wij kijken terug naar het jaar 2021.

Persoonlijk ontwikkelingsbudget van € 500,- per jaar

Deze keer stellen we dit ook weer voor.  Dit onderwerp dat De Unie eerder heeft ingebracht komt uit de enquête van de werkgevers. De kans dat wij het nu wel binnenhalen is dus nu veel groter.

Reactie

Je kunt de brief die wij hebben gestuurd aan het VBZ hier nog lezen. Wil je nog reageren, stuur dan vóór 23 april de belangenbehartiger een reactie. Niet voor niets staat erin dat wij met aanvullende voorstellen kunnen komen voor de tweede cao-ronde.

Contact

Heb je vragen over dit bericht? Neem dan contact op met de belangenbehartiger Victor Kloos. Dit kan door een e-mail te sturen naar: victor.kloos@unie.nl

Gerelateerde berichten

Word gratis lid